Sjabloon opleidingen externe aanbieder, met link, met datum en prijs, zonder inschrijving

1 maart is complimentendag

“Ik apprecieer jouw inzet van vandaag!”

“Ik wil je even vertellen dat ik opkijk naar de rustige manier waarop je de presentatie hebt gebracht. Professioneel!”

“Het doet me deugd te zien dat je de tijd nam daarnet om een compliment te geven aan X.”

Waarom complimentendag vieren?

Op 1 maart vieren we complimentendag!

Wist je dat je door iemand een compliment te geven, je meest kans maakt om de ander sterker te maken en te stimuleren? Herinner je je zelf nog een moment waarop je een compliment kreeg dat jou even deed stilstaan en waar je nu nog van geniet?

Een compliment krijgen, doet zo’n deugd, daarom vieren we complimentendag, zodat we niet vergeten op tijd en stond eens een compliment uit te delen. Liefst niet enkel op 1 maart, maar telkens het van toepassing is.

3 tips bij het geven van complimenten

Merk je dat je, hoewel je weet dat het belangrijk is om waardering uit te spreken, toch soms aarzelt om dit te doen? We geven jou een aantal tips die je kunnen helpen.

  1. Spreek het uit!
    Al te vaak flitst een compliment door ons hoofd en spreken we het niet uit of vertellen we het niet aan de persoon zelf. Neem je vanaf nu voor om je waardering rechtstreeks tegen de persoon in kwestie te zeggen. De kans dat het gedrag dat jij graag hebt zich herhaalt, is groot.
  2. Maak er tijd voor
    Zorg er voor dat het geven van een compliment een echt moment wordt van oprechte aandacht waarbij je jouw persoonlijke waardering toont aan de ander. Maak tijd en ruimte. Iemand persoonlijk aanspreken is sterker dan een boodschap via sms, chat of mail.
  3. Maak het concreet
    Beschrijf concreet wat je waardeert aan de ander. Zo is het sterker om aan een collega te vertellen dat je het fijn vindt dat je snel een reactie krijgt op je vragen waardoor je weer verder kan, dan gewoon aan te geven dat je de ander een toffe collega vindt.

Meer informatie

Tijdens de opleiding ‘helder communiceren‘ leer je verbindend te communiceren!


[get-price-description id=”price_description” size=”medium”]


[get-price-description id="price_description" size="medium"]