Blog

Jurylid in een mondelinge selectieproef? Enkele tips & tricks!

Deel uitmaken van de jury bij een mondelinge selectieproef kan een heel verrijkende ervaring zijn. Jij beslist mee wie de meest geschikte persoon voor de job is. Maar hoe doe je dit nu eigenlijk? Hoe kan je je voorbereiden? Hoe zorg je ervoor dat elke kandidaat dezelfde kansen krijgt? Op basis waarvan maak je een keuze tussen de kandidaten? En vooral: hoe stel je de juiste vragen? We helpen jou graag op weg met deze tips.

Deontologie in een lokaal bestuur: hoe ga je om met integriteitsdilemma’s?

Een werkgever verwacht integere medewerkers, zodat deze handelen naar de vooropgestelde normen en waarden. Maar de werkelijkheid is niet zo zwart-wit. Wat doe je als je vip-tickets krijgt van een leverancier? Mag je naar huis als je opleiding vroeger gedaan is? Wat met een collega die veel belt met haar nieuwe vriend? In deze blog vind je enkele tests terug om de juiste aanpak te bepalen.

Vonk door de ogen van een secretariaatsmedewerker (ondersteuning selectie en technische opleidingen)

Kom je bij Vonk terecht, zowel telefonisch, schriftelijk of persoonlijk, dan kom je terecht bij een van onze secretariaatsmedewerkers. Maar wat doet een secretariaatsmedewerker allemaal? In deze blog lees je wat de collega die de selectiedeskundigen ondersteunt en die mee de technische opleidingen organiseert, allemaal doet.