Blog

Deontologie in een lokaal bestuur: hoe ga je om met integriteitsdilemma’s?

Een werkgever verwacht integere medewerkers, zodat deze handelen naar de vooropgestelde normen en waarden. Maar de werkelijkheid is niet zo zwart-wit. Wat doe je als je vip-tickets krijgt van een leverancier? Mag je naar huis als je opleiding vroeger gedaan is? Wat met een collega die veel belt met haar nieuwe vriend? In deze blog vind je enkele tests terug om de juiste aanpak te bepalen.

Vonk door de ogen van een secretariaatsmedewerker (ondersteuning selectie en technische opleidingen)

Kom je bij Vonk terecht, zowel telefonisch, schriftelijk of persoonlijk, dan kom je terecht bij een van onze secretariaatsmedewerkers. Maar wat doet een secretariaatsmedewerker allemaal? In deze blog lees je wat de collega die de selectiedeskundigen ondersteunt en die mee de technische opleidingen organiseert, allemaal doet.

Congres organisaties in verandering

Vaak zijn er heel rationele argumenten om teams, afdelingen of organisaties bij elkaar te voegen. Hoe beloftevol en logisch die keuzes ook mogen zijn, ze zullen allerhande irrationele dynamieken losmaken. Op 20 september vertelt keynotespreker Philippe Bailleur jou daar meer over. Tijdens het congres kan je deelnemen aan 6 workshops, good practices horen op de marktplaats en netwerken met collega’s van andere besturen.