Blog

Voor jou gelezen: ‘Ga tot mier! Een mierenparabel met lessen voor mensenorganisaties’ (Alex De Bruyn)

In een team mag je niet vergeten dat ieder individu niet slechts een deel van het geheel is, maar samen met de anderen het geheel vormt! De schrijver Alex De Bruyn legt dit uit aan de hand van een mierenparabel. Benieuwd naar de beste tips uit het boek? Wij hebben deze voor jou op een rijtje gezet.

5 tips rond notuleren

Notulen van goede kwaliteit zorgen ervoor dat je later kan terugvinden door wie, wat werd beslist en om welke redenen. Voor het notuleren besteed je dus aandacht aan de juiste onderdelen, de ondertekening, bewaring en andere procedures. Dat je notule dus volledig en duidelijk moet zijn is logisch, maar ken je ook deze tips?

Terug aan het werk na een burn-out? Wat nu?

Medewerkers die opnieuw aan de slag gaan na een burn-out doen dit met heel veel verwachtingen of vragen. Ze zijn benieuwd of soms wel angstig over wat hun chef en collega’s zullen denken en hoe ze zullen reageren. Ze vragen zich af hoe de heropstart zal verlopen en of ze het werk wel zullen aankunnen. Ze hopen niet opnieuw te hervallen en ze willen ook niet meer in dezelfde valkuilen trappen. Vaak hebben ze het idee dat ze eerder gefaald hebben en [...]