COLLEGAGROEP HOOFDVERPLEEGKUNDIGEN
Ben jij als hoofdverpleegkundige op zoek naar mogelijkheden om jezelf te versterken in het vorm geven aan jouw functie?
Heb je interesse om deel te zijn van een groep waar je ervaringen kan uitwisselen met collega’s van diverse woonzorgcentra, en zo gezamenlijk te leren?
Schrijf je dan in voor de Collegagroep Hoofdverpleegkundigen.
Wat kan je verwachten?
Tijdens 4 boeiende sessies verspreid over het jaar, kom je in contact met gelijkgestemde collega’s waarbij ervaringsuitwisseling centraal staat. De procesbegeleider, met ervaring in het werkveld, zorgt voor een vlotte begeleiding terwijl ons online platform je de mogelijkheid biedt om tussen de bijeenkomsten door met elkaar in contact te blijven.
Zo blijf je niet alleen geïnspireerd, maar werk je voortdurend aan het versterken van jouw functie in de uitdagende wereld van de verpleegkundige zorg.
Deze opleiding komt in aanmerking voor het aanvragen van een functiecomplement.
Doelgroep
Hoofdverpleegkundigen die werken in een WZC
Doelstelling
Tijdens de bijeenkomsten verhoog je jouw deskundigheid door uitwisseling van ervaringen met collega’s hoofdverpleegkundigen van andere woonzorgcentra. Ervaringen van anderen helpen je vanuit een andere invalshoek naar een vraagstuk of probleem te kijken.
Programma
Tijdens de intervisie komen diverse thema’s aan bod:
-het beheer van de uurroosters, arbeidsduur en collectieve arbeidsovereenkomsten
-het welzijn op het werk: preventie en bescherming op het werk (EDPBW, IDPBW, CPBW, …)
-het managen van een team: groepsdynamiek, kennisbeheer, kennisoverdracht, tijdsbeheer, vergadertechnieken, onderhandelingstechnieken, projectbeheer, agressiebeheer, efficiënte communicatie,…
Werkvorm
Een professionele procesbegeleider is aanwezig om de collegagroep in goede banen te leiden. Deze begeleider structureert het proces, biedt creatieve werkvormen aan en stimuleert het stellen van vragen. De ervaringen rond zelfgekozen thema’s worden op gestructureerde wijze en in groep uitgewisseld. Er wordt voldoende interactief gewerkt zodat de tips direct toepasbaar zijn.
Trainer
Lieve Van Durme vulde haar basisopleiding licentiaat psychologie o.a. aan met opleidingen in conflictbemiddeling (postgraduaat sociale bemiddeling), procesgericht begeleiden van groepen, systeeminterventies en gezinstherapie, inspirerend coachen.. Als trainer – coach bouwde zij ruime ervaring op in het geven van opleidingen i.v.m. persoonlijke, communicatieve, teamgerichte en leidinggevende competenties. Lieve is een gecertificeerd coach (Center for selfmanagement) en begeleidt al diverse jaren de intervisiegroep. Lieve is sinds 2020 erkend sociaal bemiddelaar.