Vonk organiseert psychotechnische testen voor gemeenschapswachten!

Gemeenschapswacht_4

Moeten jouw recent aangeworven gemeenschapswachten nog hun psychotechnische test afleggen? Vonk kan deze psychotechnische proef voor jouw gemeenschapswachten afnemen.

Vonk ondersteunt besturen sinds jaar en dag en is erkend voor het organiseren van de opleiding tot gemeenschapswacht. Dat deze groep ons nauw aan het hart ligt, dat bewijst ook onze ‘Dag van de Gemeenschapswacht’, die we elk jaar voor deze groep organiseren.

Eerder was al aangekondigd dat gemeenschapswachten in de toekomst een psychotechnische test zullen moeten afleggen alvorens te starten met hun opleiding.

Het knelpunt

Echter, toen de FOD eind 2020 aankondigde dat alle gemeenschapswachten (-vaststellers) die zijn aangeworven vanaf 5 oktober 2018 retroactief een psychotechnische test moeten afleggen, maar de publicatie van het uitvoeringsbesluit voor de testen pas in het voorjaar van 2021 volgt, vonden we dat we hier als partner van lokale besturen ook tussentijds een oplossing moesten bieden.

Onze oplossing

We stelden een psychotechnische proef op, waarin we de belangrijkste competenties van gemeenschapswachten in kaart brengen en waarbij we een rapport opmaken.

Wat onze klanten hierover zeggen

Stad Brugge deed alvast beroep op Vonk en dit is wat ze hierover te zeggen hebben:

Anne Degand: ‘Het was fijn dat Vonk ons op zo’n korte termijn dergelijke test kon aanbieden. De afspraken en de testen verliepen vlot. De dag zelf hadden wij al de resultaten. Het motivatieverslag waarbij sterktes en aandachtspunten worden vermeld, gaan we zeker nog gebruiken bij de individuele opvolging van hun functioneren`.

Meer informatie

Van zodra het uitvoeringsbesluit is gepubliceerd (wellicht april 2021), zullen de richtlijnen van dit ministerieel besluit moeten gevolgd worden.

Tot dan kan je bij Vonk terecht. Voor meer informatie, contacteer Kim Liveyns (kim.liveyns@apbvonk.be of 050/ 40 31 26).

Deze vind je wellicht ook leuk