Privé: Oproep: hoe pakt jouw lokaal bestuur de coronacrisis aan? Wissel erover uit!

bord lokaal bestuur

Bij Vonk staat het ondersteunen van West-Vlaamse besturen bovenaan de agenda.

Ongetwijfeld brengt deze pandemie ook in jouw bestuur de nodige uitdagingen met zich mee. Wij merken prachtige lokale initiatieven op en roepen op om deze kennis uit te wisselen tussen de West-Vlaamse lokale besturen.

Zo hoeven we niet elk apart het warm water uit te vinden en kunnen we elkaar versterken.

Doe mee!

Vonk wil hier een centrale partner in spelen en roept de West-Vlaamse lokale besturen op om ervaring en kennis uit te wisselen.

Wij zijn bijzonder nieuwsgierig naar jullie aanpak om binnen de huidige context zinvol en efficiënt te blijven werken:

  • Hoe blijf je essentiële dienstverlening garanderen voor de burgers?
  • Wat doe je met mensen die hun job niet van thuis uit kunnen uitvoeren?
  • Wat met medewerkers die hun job niet langer kunnen uitvoeren omdat hun dienst gesloten is?
  • Welke maatschappelijke rol kan een lokaal bestuur spelen in het omgaan met Corona?

Laten we elkaar ondersteunen en versterken. Bezorg ons de best practices uit jouw organisatie via Hanne.gevaert@apbvonk.be of bezorg ons jouw gegevens als je graag op de hoogte wilt blijven.

Wij bundelen de reacties en zetten vervolgens een systeem op om jouw initiatieven met de andere West-Vlaamse besturen te delen.

Kan je snel inspiratie gebruiken? Lees dan zeker https://apbvonk.be/blog/.

Ook voor alle andere vragen!

Dit moment biedt naast acute bekommernissen misschien ook kansen om zaken waar vroeger geen tijd voor was aan te pakken.

  • Welke noden ervaar je acuut in jouw organisatie? Zijn er zaken die ‘blijven liggen’ zijn en waar je een duwtje in de rug kan gebruiken? Laat het ons zeker weten. Ons professioneel team staat klaar om met jou in dialoog te treden en samen na te denken over hoe de acute of minder acute kwesties kunnen aangepakt worden.
  • Misschien ervaar je in het team of bij jezelf angst rond deze situatie? Ons team van coaches biedt graag een luisterend oor en geeft jou tips en handvaten om hiermee om te gaan.
  • Of is dit nu het moment om eindelijk dat coachingtraject op te nemen?

Aarzel niet om ons vrijblijvend te contacteren. Wij bekijken wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen.  

Geniet van gratis ondersteuning tijdens deze coronacrisis

Om de West-Vlaamse non-profitsector te ondersteunen in deze bizarre en verwarrende tijden, bieden wij gratis online coachings aan tot eind april 2020. Vul het contactformulier in, wij nemen snel contact met jou op.

Dit aanbod is gratis voor alle West-Vlaamse non-profit organisaties. Abonnees van Vonk krijgen bij grote drukte voorrang.

Ga je hier graag op in? Contacteer ons en laat kort weten waarbij we jou kunnen ondersteunen. Wij nemen daarna snel contact op.

Deze vind je wellicht ook leuk