Overkom je vakantieblues met deze tips

Mijn-eerste-dag-op-het-werk-inspireerde-mij-om-mijn-volgende-vakantie-te-boeken-1-1-463x348

We kennen allemaal het gevoel wel: je gaat na een welverdiende vakantie vol goede moed terug gaan werken, maar je opgeladen batterijen laten het precies afweten.

Hoe geraak je van die post-verlof-blues af?

Een aantal tips:

  1. Rond voor je verlof de lopende zaken zoveel mogelijk af. Dit maakt dat je de deur met een gerust hart kan dichttrekken en je wat sneller in ‘vacay-mindset’ vertoeft.
  2. Blokkeer voor je verlof reeds één (of indien mogelijk twee) dag(en) om je e-mails rustig door te nemen en volledig up-to-date te zijn, vooraleer je er opnieuw volledig in vliegt. Inside tip: zet je out-of-office één dag langer dan je effectieve verlof.
  3. Maak tijd om met je collega’s verhalen uit te wisselen over je vakantie. Zo hou je het fijne vakantiegevoel nog even vast en ben je snel op de hoogte van nieuwigheden en gebeurtenissen.
  4. Indien je op reis gaat, tracht dan één of twee dagen voor het einde van je verlof terug naar huis te keren. Die laatste dagen kan je gebruiken om te wennen aan het dagelijkse leven. Zo kan je met een gerust gevoel je eerste werkdag aanvatten.
  5. Probeer weg te blijven van sociale media. Hoe leuk het voor jou ook is om je vakantiefoto’s te delen, des te pijnlijker is het om na je verlof te zien dat anderen wel nog op één of andere zonnige bestemming vertoeven. Kies er eerder voor om door jouw eigen vakantiefoto’s te bladeren om de fijne herinneringen – en het ontspannen gevoel – vast te houden.

Wat helpt jou om er na een verlofperiode terug in te vliegen? Laat het ons weten!

Deze vind je wellicht ook leuk