Sociale vaardigheden

Sociale vaardigheden - de volgende opleidingen gaan binnenkort van start


Helder communiceren: Hoe breng ik mijn boodschap krachtiger over? – start 24 november 2020

Helder communiceren is een kunst. Het helder en duidelijk verwoorden van jouw boodschap verhoogt ook de kans op succes! In deze opleiding staan we stil bij hoe communicatie nu precies werkt en hoe jij met behulp van enkele technieken en handvaten jouw communicatie kan versterken.

Omgaan met klanten in moeilijke situaties en met verbale agressie – 6 oktober 2020

Het gedrag van klanten wordt vaak als lastig of problematisch ervaren als ze komen met opmerkingen of kritiek, een klacht formuleren of agressief uit de hoek komen. De reactie die hierop gegeven wordt is bepalend voor de verdere interactie: de klant wordt bozer, spreekt iemand anders aan of voelt zich gehoord waardoor samen naar een oplossing gezocht wordt.

Sociale vaardigheden - Bekijk ook onze andere opleidingen:


Dag van de gemeenschapswacht 2019

Vonk is erkend tot het geven van de opleiding tot gemeenschapswacht. Omdat we geloven in continue bijscholing organiseren we elk jaar een ontmoetings- en bijscholingsmoment: de dag van de gemeenschapswacht. Op deze dag scholen de gemeenschapswachten zich bij en kunnen ze ervaringen uitwisselen met gemeenschapswachten van andere besturen.

Online opleiding – Hoe breng ik mijn boodschap krachtig over?

Helder communiceren is een kunst. Het helder en duidelijk verwoorden van jouw boodschap verhoogt ook de kans op succes! In deze online introductie staan we stil bij hoe communicatie nu precies werkt en hoe jij met behulp van enkele technieken en handvaten jouw communicatie kan versterken.

Online opleiding – Workshop assertiviteit: hoe krijg ik het gezegd?

Na deze online workshop ben je in staat om boodschappen op een heldere manier over te brengen. Bovendien durf je je standpunt duidelijk communiceren, zodat je wordt gehoord door de andere. Je kan nee zeggen als je iets niet wil, of als je het niet eens bent met iemand. Tijdens de workshop worden verscheidene, bruikbare tools aangereikt om dit te oefenen.

Ontdek je eigen communicatie stijl en hoe je die afstemt op anderen. (Insights ®)

Krijg je als medewerker graag inzicht op jouw manier van communiceren, de sterke punten hiervan en de aandachtspunten? Wil je graag leren hoe je (nog) beter te verbinden met anderen: klanten, collega's, leidinggevende? Dan is deze opleiding beslist iets voor jou.

Spreken voor groepen

Je moet soms of vaak het woord voeren voor een groep: een project of paper toelichten, een groep burgers of collega’s informeren, een spreker inleiden, een (powerpoint) presentatie geven, speechen op een evenement, … Je boodschap rustig, duidelijk, begrijpelijk en aantrekkelijk brengen is dan niet altijd evident! Daarom staan we stil bij wat je zegt, hoe je het zegt, spreekangst overwinnen en omgaan met je publiek.