Schriftelijke vaardigheden

Schriftelijke vaardigheden - de volgende opleidingen gaan binnenkort van start


Duidelijke (vergader)verslagen schrijven in een ambtelijke context – start 19 mei 2020

Na deze training kan je jouw vergaderverslagen toegankelijker, leesbaarder en rendabeler maken. Je gebruikt daarbij een heldere en overzichtelijke structuur met een duidelijk onderscheid tussen hoofd- en bijzaken. Je leert de geschikte verslagvorm gebruiken in een vlotte en helder schrijfstijl en je zorgt ervoor dat het verslag duidelijke afspraken bevat.

Spelling is geen kwelling. Schrijf zonder fouten! – start 10 september 2020

Deze opleiding frist de belangrijkste spellingsregels op en oefent deze op een praktische manier in. Na deze opleiding twijfel je niet meer wanneer je een spellingsprobleem tegen het lijf loopt.

Wervend schrijven: hoe overtuig ik mijn lezers? – start donderdag 10 oktober 2019

Deze training leert de deelnemers hoe ze diverse tekstsoorten - bijvoorbeeld folders, webteksten, nieuwsbrieven, e-mails en persberichten - optimaal kunnen inzetten om hun lezer te overtuigen of tot actie aan te zetten. De deelnemers komen te weten hoe ze de lezer aan het lezen kunnen zetten en krijgen voorbeelden aangereikt waaruit blijkt dat waarom teksten al dan niet hun doel bereiken. Ze leren hoe ze de specifieke kenmerken van elke tekstsoort kunnen gebruiken om te werven en hoe ze overtuigend en doelgroepgericht kunnen formuleren. Ze krijgen ook handige tips om teksten wervend te maken.

Schriftelijke vaardigheden - Bekijk ook onze andere opleidingen:


Professioneel en helder mailen

Moet je vaak mailen en ben je niet zeker hoe je de lezer aanspreekt? Zoek je richtlijnen om jouw mail toegankelijk en duidelijk te maken? Twijfel je aan de conventies die tegenwoordig gelden? In deze opleiding leer je hoe je op een professionele manier kan mailen, volgens de regels van de netiquette.

Schenk klare taal. Ban ambtenarees!

Leer hoe je duidelijk en klantvriendelijk kunt schrijven, zonder te vervallen in stijve taal of ambtenarees. Zorg er door een paar ingrepen in je taalgebruik voor dat je toegankelijke teksten schrijft, die voor iedereen begrijpbaar zijn.

Spelling is geen kwelling

Deze opleiding frist de belangrijkste spellingsregels op en oefent deze op een praktische manier in. Na deze opleiding twijfel je niet meer wanneer je een spellingsprobleem tegen het lijf loopt.