Schriftelijke vaardigheden

Schriftelijke vaardigheden - de volgende opleidingen gaan binnenkort van start


Schenk klare taal. Ban ambtenarees! start 18 februari 2021

Leer de tips and tricks over hoe je duidelijk en klantvriendelijk kunt schrijven, zodat je toegankelijke teksten schrijft die voor iedereen vlot leesbaar zijn.

Spelling is geen kwelling. Schrijf zonder fouten!

De opleiding frist de belangrijkste spellingsregels op en oefent deze op een praktische manier terug in.

Schriftelijke vaardigheden - Bekijk ook onze andere opleidingen:


Professioneel en helder mailen

Moet je vaak mailen en ben je niet zeker hoe je de lezer aanspreekt? Zoek je richtlijnen om jouw mail toegankelijk en duidelijk te maken? Twijfel je aan de conventies die tegenwoordig gelden? In deze opleiding leer je hoe je op een professionele manier kan mailen, volgens de regels van de netiquette.

Schenk klare taal. Ban ambtenarees!

Leer de tips and tricks over hoe je duidelijk en klantvriendelijk kunt schrijven, zodat je toegankelijke teksten schrijft die voor iedereen vlot leesbaar zijn.

Wervend schrijven: hoe overtuig ik mijn lezers?

Deze training leert de deelnemers hoe ze diverse tekstsoorten - bijvoorbeeld folders, webteksten, nieuwsbrieven, e-mails en persberichten - optimaal kunnen inzetten om hun lezer te overtuigen of tot actie aan te zetten. De deelnemers komen te weten hoe ze de lezer aan het lezen kunnen zetten en krijgen voorbeelden aangereikt waaruit blijkt dat waarom teksten al dan niet hun doel bereiken. Ze leren hoe ze de specifieke kenmerken van elke tekstsoort kunnen gebruiken om te werven en hoe ze overtuigend en doelgroepgericht kunnen formuleren. Ze krijgen ook handige tips om teksten wervend te maken.