Schriftelijke vaardigheden

Schriftelijke vaardigheden - de volgende opleidingen gaan binnenkort van start


Duidelijke vergaderverslagen schrijven – start 26 maart 2019

Na deze training ken je de soorten vergaderverslagen. Je kan notities nemen tijdens een vergadering. Je zet de spreektaal uit de vergadering om naar heldere schrijftaal, zodat je vergaderverslagen duidelijk en vlot leesbaar zijn. Daarbij maak je gebruik van een overzichtelijke structuur met een duidelijk onderscheid tussen hoofd- en bijzaken.

Professioneel en helder mailen – start 4 juni 2019

Moet je vaak mailen en ben je niet zeker hoe je de lezer aanspreekt? Zoek je richtlijnen om jouw mail toegankelijk en duidelijk te maken? Twijfel je aan de conventies die tegenwoordig gelden? In deze opleiding leer je hoe je op een professionele manier kan mailen, volgens de regels van de netiquette.

Spelling is geen kwelling – 14 mei 2019

Schrijf je vaak teksten voor websites (internet of intranet) van een lokaal bestuur? Of ben je webredacteur en pas je teksten van medewerkers aan om op het web te publiceren? Sta je er als communicatieambtenaar voor in dat surfers de webteksten van je bestuur vinden en lezen? Dat je boodschap of oproep aankomt? In deze schrijftraining oefen je een arsenaal aan webschrijfvaardigheden.

Schriftelijke vaardigheden - Bekijk ook onze andere opleidingen:


Schenk klare taal. Ban ambtenarees!

Leer hoe je duidelijk en klantvriendelijk kunt schrijven, zonder te vervallen in stijve taal of ambtenarees. Zorg er door een paar ingrepen in je taalgebruik voor dat je toegankelijke teksten schrijft, die voor iedereen begrijpbaar zijn.

Wervend schrijven: hoe overtuig ik mijn lezers?

In deze opleiding leer je hoe je diverse tekstsoorten – bij voorbeeld folders, (web)teksten, nieuwsbrieven, e-mails en persberichten – optimaal kan inzetten om je lezers te overtuigen of tot actie aan te zetten.