Schriftelijke vaardigheden

Schriftelijke vaardigheden - de volgende opleidingen gaan binnenkort van start


Duidelijke (vergader)verslagen schrijven in een ambtelijke context – start 13 maart 2018

Na deze training kan je jouw vergaderverslagen toegankelijker, leesbaarder en rendabeler maken. Je gebruikt daarbij een heldere en overzichtelijke structuur met een duidelijk onderscheid tussen hoofd- en bijzaken. Je leert de geschikte verslagvorm gebruiken in een vlotte en helder schrijfstijl en je zorgt ervoor dat het verslag duidelijke afspraken bevat.

Hoe komt mijn mail professioneel over? start 15 mei 2018

Moet je vaak mailen en ben je niet zeker hoe je de lezer aanspreekt? Zoek je richtlijnen om jouw mail toegankelijk en duidelijk te maken? Twijfel je aan de conventies die tegenwoordig gelden? Ben je niet zeker hoe (in)formeel je kan zijn? In deze opleiding leer je hoe je op een professionele manier kan mailen.

Spelling is geen kwelling. Schrijf zonder fouten! 7 juni 2018

Deze opleiding frist de belangrijkste spellingsregels op en oefent deze op een praktische manier in. Na deze opleiding twijfel je niet meer wanneer je een spellingsprobleem tegen het lijf loopt.

Schriftelijke vaardigheden - Bekijk ook onze andere opleidingen:


Notuleren

Je leert in deze opleiding correct notuleren. We besteden aandacht aan de juiste onderdelen, de ondertekening, bewaring en andere procedures.

Schrijven voor websites

Schrijf je vaak teksten voor websites (internet of intranet) van een lokaal bestuur? Of ben je webredacteur en pas je teksten van medewerkers aan om op het web te publiceren? Sta je er als communicatieambtenaar voor in dat surfers de webteksten van je bestuur vinden en lezen? Dat je boodschap of oproep aankomt? In deze schrijftraining oefen je een arsenaal aan webschrijfvaardigheden.

Wervend schrijven: Hoe overtuig ik mijn lezers?

In deze opleiding leer je hoe je diverse tekstsoorten - bij voorbeeld folders, (web)teksten, nieuwsbrieven, e-mails en persberichten - optimaal kan inzetten om je lezers te overtuigen of tot actie aan te zetten.