Persoonlijke efficiëntie

Persoonlijke efficiëntie - de volgende opleidingen gaan binnenkort van start


Clean desk, clean disk. Hoe vind ik iets terug in 3 seconden? – start 8 oktober 2020

In deze opleiding leer je de efficiëntie en effectiviteit verbeteren voor jezelf en binnen je afdeling. Het uiteindelijk doel is iets binnen de 3 seconden terugvinden op kantoor of op de PC.

Help. Hoe overleef ik een landschapsbureau? – start 5 maart 2020

Werk je sinds kort in een landschapsbureau? Of maak je binnenkort de overstap naar een landschapsbureau? Vind je het zelf moeilijk om in een dergelijke omgeving te werken? Kom dan naar de opleiding “Help. Hoe overleef ik een landschapsbureau?”. In deze opleiding krijg je tips en tricks om vreugdevoller en met nog meer concentratie te kunnen werken in deze nieuwe werkomgeving. Je leert ook hoe je afspraken kan maken met collega’s om de werksfeer optimaal te houden.

Mindmapping – donderdag 30 januari 2020

Na het volgen van de opleiding heeft de cursist geleerd zijn gedachten te organiseren en ideeën associatief en visueel te formuleren waardoor de concentratie en creativiteit stijgen en hij beter onthoudt. Radiant Thinking ligt aan de basis van deze notitiemethode.

Recht op feedback – hoe kan ik mij als medewerker voorbereiden op een feedbackgesprek? – 13 februari 2020

Na deze opleiding weet jij hoe je je kan voorbereiden op een feedbackgesprek en ben je in staat om je bespreekpunten aan te brengen. Je leert ook hoe je kan luisteren naar feedback die je krijgt van je leidinggevende.

Timemanagement en efficiënt werken in Outlook – start 12 november 2019

Ben je je ervan bewust dat jouw tijdsgebruik niet optimaal is? Dan kan je door investering van een beetje tijd in deze opleiding in de toekomst veel ‘tijd winnen’. Deze opleiding combineert de aanpak van een klassieke timemanagement training met de echte praktijk. Je gaat zelf aan de slag op een computer en krijgt tips om je mailbox en agenda in Outlook beheersbaar te houden.

Visual harvesting: Hoe noteren of communiceren met beelden ipv met teksten? start 17 februari 2020

Uh? Visual Harvesting? Je denkt misschien ‘wat is dat?’. Je zou het vrij kunnen vertalen als visueel noteren. Eenvoudig komt het er op neer dat je beelden gebruikt in plaats van tekst. Want één beeld zegt meer dan duizend woorden. De toepassingen die visual harvesting kent zijn eindeloos : een visueel vergaderverslag maken, een cartoon maken om een bepaalde nieuwe procedure binnen je organisatie op een ludieke wijze te verspreiden, beelden maken om je nieuwsbrief op te vrolijken, processen visueel in kaart brengen, vergaderingen faciliteren, begeleiden van cocreatie, …. Je hoeft heus geen tekenwonder te zijn om met visual harvesting aan de slag te gaan. Via de aangeleerde technieken kan iedereen ermee aan de slag.

Wit of zwart? Hoe kan ik integer omgaan met dilemma’s op de werkvloer? 21 januari 2020

Is het wit? Of is het zwart? Heel vaak worden we op de werkvloer geconfronteerd met situaties in de grijze zone. Mag je ingaan op dat aanbod van die ene leverancier om eens samen te gaan eten? Mijn collega zit de hele dag door op facebook, hoe reageer ik hier best op? De opleiding is 2 uur vroeger gedaan, moet ik nu nog terug naar het werk? In deze opleiding willen we de bewustwording rond integriteitsdilemma’s stimuleren en reiken we een aantal handvaten aan om steeds op een integere manier te reageren.

Persoonlijke efficiëntie - Bekijk ook onze andere opleidingen:


Time management

In deze opleiding leer je je tijd efficiënt gebruiken door komaf te maken met tijdverlies, door een voor jou ideale workflow te ontwikkelen, door prioriteiten te stellen en uitstelgedrag te elimineren.