Persoonlijke efficiëntie

Persoonlijke efficiëntie - de volgende opleidingen gaan binnenkort van start


Clean desk, clean disk. Hoe vind ik iets terug in 3 seconden? – start 8 oktober 2020

In deze opleiding leer je de efficiëntie en effectiviteit verbeteren voor jezelf en binnen je afdeling. Een clean desk heeft namelijk heel wat voordelen: • Imago Je komt professioneler over en verbetert het beeld van jouw organisatie naar de buitenwereld. • Efficiëntie Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat orde op jouw werkplek zorgt voor hogere concentratie en functionaliteit. Er komt automatisch ook meer orde in jouw hoofd: zoektijden worden aanzienlijk korter en dubbelwerk wordt vermeden. • Klantgerichtheid Door het dynamisch organiseren en uitbouwen van back-ups kunnen we onze klanten/de burgers ten alle tijden vlot bedienen. • Vertrouwelijkheid Met het oog op GDPR, zorgt een clean desk ervoor dat niet-betrokkenen geen dossiers kunnen inlezen die niet voor hen zijn bestemd. • Netheid Er kan sneller en keuriger worden gepoetst. • Thuiswerk Deeltijdse medewerker en medewerker die thuis werken, kunnen dankzij een goeie structuur gemakkelijker communiceren en efficiënter gemeenschappelijke doelen bereiken. • Collegialiteit Clean-desk werken verhoogt de communicatie tussen medewerker. Ook bij afwezigheid van een collega kan men onmiddellijk het nodige terugvinden.

Help. Hoe overleef ik een landschapsbureau? – start 5 maart 2020

In deze workshop leer je niet alleen omgaan met de dagelijkse prikkels die je in een landschapsbureau tegenkomt, maar leer je ook harmonisch (samen-)werken in diverse werkomstandigheden.

Timemanagement en efficiënt werken in Outlook – start 20 oktober 2020

Iedereen die zich bewust is dat zijn/haar tijdsgebruik niet optimaal is, kan door een investering van een beetje tijd in deze opleiding, in de toekomst veel 'tijd winnen'. Deze opleiding combineert de aanpak van een klassieke timemanagement training met de echte praktijk. Je gaat zelf aan de slag op een computer en krijgt tips om je mailbox en agenda in Outlook beheersbaar te houden.

Workshop – Vind je eigen IKIGAI – start 9 juni 2020

Plezier in je werk, houden van wat je doet, betekenis geven aan je bestaan, daarover gaat Ikigai. Wil je graag weten waar jij energie uithaalt en hoe je dit kan terugvinden binnen je job? Schrijf je dan snel in voor deze workshop.

Persoonlijke efficiëntie - Bekijk ook onze andere opleidingen:


Mindmapping

Na het volgen van de opleiding heeft de cursist geleerd zijn/haar gedachten te organiseren en ideeën associatief en visueel te formuleren, waardoor de concentratie en creativiteit stijgen en de informatie beter wordt onthouden..

Recht op feedback – hoe kan ik mij als medewerker voorbereiden op een feedbackgesprek?

Na deze opleiding weet jij hoe je je kan voorbereiden op een feedbackgesprek en ben je in staat om jouw bespreekpunten effectief aan te brengen. Je leert ook hoe je actief en efficiënt kan luisteren naar feedback die je krijgt van jouw leidinggevende.

Visual harvesting: Hoe noteren of communiceren met beelden ipv met teksten?

Uh? Visual Harvesting? Je denkt misschien ‘wat is dat?’. Je zou het vrij kunnen vertalen als visueel noteren. Eenvoudig komt het er op neer dat je beelden gebruikt in plaats van tekst. Want één beeld zegt meer dan duizend woorden. De toepassingen die visual harvesting kent zijn eindeloos : een visueel vergaderverslag maken, een cartoon maken om een bepaalde nieuwe procedure binnen je organisatie op een ludieke wijze te verspreiden, beelden maken om je nieuwsbrief op te vrolijken, processen visueel in kaart brengen, vergaderingen faciliteren, begeleiden van cocreatie, …. Je hoeft heus geen tekenwonder te zijn om met visual harvesting aan de slag te gaan. Via de aangeleerde technieken kan iedereen ermee aan de slag.

Wit of zwart? Hoe kan ik integer omgaan met dilemma’s op de werkvloer?

Mag je ingaan op dat aanbod van die ene leverancier om eens samen te gaan eten? Mijn collega zit de hele dag door op Facebook, hoe reageer ik hier best op? De opleiding is 2 uur vroeger gedaan, moet ik nu nog terug naar het werk? Heel vaak worden we op de werkvloer geconfronteerd met situaties in de grijze zone. In deze opleiding willen we de bewustwording rond integriteitsdilemma’s stimuleren en reiken we een aantal handvaten aan om steeds op een integere manier te reageren.