Persoonlijke efficiëntie

Persoonlijke efficiëntie - de volgende opleidingen gaan binnenkort van start


Deontologie – Wit of zwart? Hoe kan ik integer omgaan met dilemma’s op de werkvloer?- start 9 februari 2021

Mag je ingaan op dat aanbod van die ene leverancier om eens samen te gaan eten? Mijn collega zit de hele dag door op Facebook, hoe reageer ik hier best op? De opleiding is 2 uur vroeger gedaan, moet ik nu nog terug naar het werk? Heel vaak worden we op de werkvloer geconfronteerd met situaties in de grijze zone. Als leidinggevende ben je mee verantwoordelijk voor het gedrag van jouw medewerkers. In deze opleiding willen we de bewustwording rond integriteitsdilemma’s stimuleren en reiken we een aantal handvaten aan om steeds op een integere manier te reageren.

Help! Hoe overleef ik het nieuwe werken? – start 18 januari 2021

In deze workshop leer je niet alleen omgaan met de dagelijkse prikkels die je in een werksituatie (landschapsbureau, thuiswerk) tegenkomt, maar leer je ook harmonisch (samen-)werken in diverse werkomstandigheden.

Online opleiding – Efficiënt thuiswerken in corona-tijden – 1 december 2020

Tijdens deze corona-tijden is thuiswerken de norm, tenzij het niet anders kan. Maar hoe zorg je ervoor dat je dit zo efficiënt mogelijk doet? Waar moet je allemaal rekening mee houden en wat met je mentale en lichamelijke gezondheid?

Online opleiding – Workshop coachende vaardigheden: hoe zet ik mensen in hun kracht? – 7 december 2020

Deze online workshop reikt je enkele tools aan om meer coachend te kunnen optreden. Wat is coaching? Waarom vormt dit een meerwaarde? Wat brengt het allemaal teweeg? We bieden een veilige omgeving aan om deze zaken gaandeweg te ontdekken via tal van oefeningen.

Recht op feedback: hoe ga ik als medewerker om met feedback van mijn leidinggevende? Start 23 februari 2021

Je leidinggevende gaf jou feedback die je eigenlijk onterecht vond. Hoewel deze feedback bij jou knaagt, durf je er eigenlijk niets op te zeggen. Of je leidinggevende is eigenlijk heel tevreden, jij zet altijd je beste beentje voor. Toch wil je iets zeggen, wil je iets veranderen, maar weet je niet goed hoe je dit moet aanbrengen. Je zwijgt er dan maar over. Je wil de goede band die je hebt met je leidinggevende zeker niet schaden. In deze vorming leren we jou om op een comfortabele en constructieve manier feedback te geven aan en te krijgen van je leidinggevende. We maken kennis met enkele tools die dienen als aanknopingspunt om je boodschap met meer gemak te brengen, ook al weet je op dit moment nog niet zo goed wat je precies wil zeggen. Als laatste leer je ook omgaan met uitdagingen die je pad kunnen kruisen, zoals emoties en weerstand.

Timemanagement en efficiënt werken in Outlook – start 12 oktober 2021

Wil jij graag ‘tijd winnen’ om meer gedaan te krijgen of meer te kunnen genieten? Dan kan deze opleiding een stap in de goede richting zijn. Deze opleiding combineert de aanpak van een klassieke timemanagement training met de échte praktijk. Je gaat zelf aan de slag op een computer en krijgt tips om jouw mailbox en agenda in Outlook beheersbaar te houden. Kortom: je leert ‘slimmer werken’ met de focus op efficiëntie.

Workshop Veerkracht: zuurstof voor jezelf en voor het team – 14 januari 2021

Heb jij soms ook het gevoel dat alles zeer snel wijzigt? Dat je soms naar adem moet happen? Ben je op zoek naar een manier om hier mee om te gaan? Dan kan de workshop “Veerkracht: zuurstof voor jezelf en voor het team” je hier ondersteuning bij bieden. Samen zoeken we hoe je de eigen veerkracht kan vergroten. We reiken oefeningen en instrumenten aan die je nadien ook makkelijk kan gebruiken. We staan ook stil bij hoe je elkaar kan versterken om op deze wijze ook zuurstof en veerkracht aan het team te geven.

Workshop Veerkracht: zuurstof voor jezelf en voor het team – 7 juni 2021

Heb jij soms ook het gevoel dat alles zeer snel wijzigt? Dat je soms naar adem moet happen? Ben je op zoek naar een manier om hier mee om te gaan? Dan kan de workshop “Veerkracht: zuurstof voor jezelf en voor het team” je hier ondersteuning bij bieden. Samen zoeken we hoe je de eigen veerkracht kan vergroten. We reiken oefeningen en instrumenten aan die je nadien ook makkelijk kan gebruiken. We staan ook stil bij hoe je elkaar kan versterken om op deze wijze ook zuurstof en veerkracht aan het team te geven.

Persoonlijke efficiëntie - Bekijk ook onze andere opleidingen:


Clean desk, clean disk. Hoe vind ik iets terug in 3 seconden?

In deze workshop streven we naar het aanbrengen van enkele inzichten over hoe je de efficiëntie en effectiviteit verbetert voor jezelf én binnen je omgeving. Het uiteindelijke doel is iets binnen de 3 seconden terugvinden op kantoor of op de PC. We werken sterk interactief, vertrekkend vanuit de eigen leefwereld van de deelnemers.

Help. Hoe overleef ik een landschapsbureau?

In deze workshop leer je niet alleen omgaan met de dagelijkse prikkels die je in een landschapsbureau tegenkomt, maar leer je ook harmonisch (samen-)werken in diverse werkomstandigheden.

Mindmapping

Na het volgen van de opleiding heeft de cursist geleerd zijn/haar gedachten te organiseren en ideeën associatief en visueel te formuleren, waardoor de concentratie en creativiteit stijgen en de informatie beter wordt onthouden..

Online opleiding – creativiteit en probleemoplossend denken

Wanneer spreek je van een ‘goed idee’? Wanneer heb je nu eigenlijk een creatieve oplossing gevonden voor jouw probleem? Wat kan het effect van breder denken precies voor jou betekenen? Deze online workshop heeft als doel om het creatieve luik in jezelf te prikkelen. Het geleerde wordt onmiddellijk in de praktijk gebracht met heel wat oefeningen om je blik te verruimen.

Recht op feedback – hoe kan ik mij als medewerker voorbereiden op een feedbackgesprek?

Na deze opleiding weet jij hoe je je kan voorbereiden op een feedbackgesprek en ben je in staat om jouw bespreekpunten effectief aan te brengen. Je leert ook hoe je actief en efficiënt kan luisteren naar feedback die je krijgt van jouw leidinggevende.

Visual harvesting: Hoe noteren of communiceren met beelden ipv met teksten?

Uh? Visual Harvesting? Je denkt misschien ‘wat is dat?’. Je zou het vrij kunnen vertalen als visueel noteren. Eenvoudig komt het er op neer dat je beelden gebruikt in plaats van tekst. Want één beeld zegt meer dan duizend woorden. De toepassingen die visual harvesting kent zijn eindeloos : een visueel vergaderverslag maken, een cartoon maken om een bepaalde nieuwe procedure binnen je organisatie op een ludieke wijze te verspreiden, beelden maken om je nieuwsbrief op te vrolijken, processen visueel in kaart brengen, vergaderingen faciliteren, begeleiden van cocreatie, …. Je hoeft heus geen tekenwonder te zijn om met visual harvesting aan de slag te gaan. Via de aangeleerde technieken kan iedereen ermee aan de slag.

Workshop – Vind je eigen IKIGAI

Plezier in je werk, houden van wat je doet, betekenis geven aan je bestaan, daarover gaat Ikigai. Wil je graag weten waar jij energie uithaalt en hoe je dit kan terugvinden binnen je job? Schrijf je dan snel in voor deze workshop.