Veiligheid

Veiligheid - de volgende opleidingen gaan binnenkort van start


BA5: Vakbekwame – 24 maart 2020

In deze opleiding verwerf je de nodige kennis en vaardigheden om gevaren in te schatten bij het werken aan elektrische installaties en bovendien deze risico’s te elimineren. De nodige regelgeving en de verschillende risico’s en oplossingen komen aan bod. Er zijn namelijk wettelijke verplichtingen om mensen die met elektrische installaties in aanmerking komen, gepast op te leiden.

Graafmachine basis – start 28 november 2019

Het doel van deze training is veilig werken met een graafmachine, zonder kwaliteitsverlies. Deze cursus is zeer praktijkgericht en beoogt zowel onervaren als ervaren gebruikers van de graafmachine. Per 2 deelnemers is er 1 graafmachine aanwezig zodat elke deelnemer voldoende kan oefenen.

Graafmachine besturen – basis – start 25 november 2020

Het doel van deze training is veilig werken met een graafmachine, zonder kwaliteitsverlies. Deze cursus is zeer praktijkgericht en beoogt zowel onervaren als ervaren gebruikers van de graafmachine. Per 2 deelnemers is er 1 graafmachine aanwezig zodat elke deelnemer voldoende kan oefenen.

Graafmachine besturen: hernieuwing attest – 24 november 2020

In deze opleiding worden de kennis en vaardigheden van de opleiding Graafmachine besturen terug opgefrist om het attest te kunnen vernieuwen. Opnieuw gebeurt dit zowel door theorie als door praktijk.

Heftruck besturen – basis – start 9 maart 2020

In deze opleiding leer je op een veilige en correcte manier werken met een heftruck. Je leert een startcontrole uitvoeren, de stabiliteit verbeteren, rijden en manoeuvreren, stapelen en een basisonderhoud doen. Naast een theoretische inleiding zijn er vooral veel praktijkoefeningen ingebouwd.

Heftruck besturen – hernieuwing attest – 11 maart 2020

Deze opleiding is een opfrissingscursus voor zij die reeds ervaring hebben met een heftruck en in het bezit zijn van een attest. Er wordt ingezoomd op een stuk theorie, maar voornamelijk leggen we een normaal parcours af conform alle veiligheidsregels binnen een normale tijdspanne en met een goede vlotheid. Er wordt aangeraden om de nodige kennis en vaardigheden om de 5 jaar op te frissen, zodoende de veiligheid te garanderen in het besturen van een heftruck.

Hoogwerker besturen – 1 oktober 2020

In deze opleiding leren we veilig en correct werken met een hoogwerker/schaarlift, zonder kwaliteitsverlies. Deze opleiding is heel praktijkgericht. Voor groendiensten is er ook de mogelijkheid om een schaarlift of een spinhoogwerker in te schakelen tijdens de training.

Hoogwerker hernieuwing attest – 30 september 2020

In deze opleiding frissen we de kennis en vaardigheden op voor het veilig en correct werken met een hoogwerker/schaarlift, zonder kwaliteitsverlies. Deze opleiding is bijzonder praktijkgericht. Per 3 deelnemers is er een hoogwerker aanwezig zodat elke deelnemer voldoende kan oefenen.

Veiligheid – Wegsignalisatie/Veilig werken langs de weg – 18 februari 2020

In deze opleiding leer je veilig werken uitvoeren langs de weg. Je leert de nodige reglementering en bijhorende aansprakelijkheden. Daarna leer je concrete informatie over beschermingskledij en andere beschermingen voor arbeiders, werfaankondigingen en bijhorende verkeersborden en afzettingsmaterialen. Je leert ook een signalisatieplan opmaken en uitzetten.

Verreiker besturen – maandag 2 maart 2020

Het doel van deze training is veilig werken met een verreiker, zonder kwaliteitsverlies. Deze cursus is zeer praktijkgericht en beoogt zowel onervaren als ervaren gebruikers van de laadkraan. Per 3 deelnemers is er 1 verreiker aanwezig zodat elke deelnemer voldoende kan oefenen.

Verreiker hernieuwing attest – 9 maart 2020

Het doel van deze training is veilig en correct werken met een verreiker, zonder kwaliteitsverlies. Deze cursus is zeer praktijkgericht en beoogt ervaren gebruikers van de verreiker die reeds in het bezit zijn van een attest. Op het einde kan de deelnemer, na het slagen van de theoretische en praktische proef, het attest Verreiker besturen ontvangen.Per 3 deelnemers is er 1 verreiker aanwezig zodat elke deelnemer voldoende kan oefenen.

Veiligheid - Bekijk ook onze andere opleidingen:


Kettingzaag

In deze opleiding leer je op een veilige en ergonomische manier werken met een kettingzaag. Na een korte theoretische inleiding, ga je vooral praktisch aan de slag om het toestel in te stellen en te gebruiken.

Rugsparend werken voor technisch uitvoerend personeel

In deze opleiding leer je hoe je je taken kunt uitvoeren zonder je rug onnodig te belasten. Er wordt voornamelijk praktisch gewerkt aan een goede lichaamshouding bij het uitvoeren van verschillende handelingen, bv. heffen en dragen van zware voorwerpen, werken op hoogte …