Veiligheid

Veiligheid - de volgende opleidingen gaan binnenkort van start


Autolaadkraan besturen

In deze opleiding leer je veilig en precies de telescopische arm op je vrachtwagen bedienen. Je leert de stempels op een juiste manier plaatsen zodat je lading of je vrachtwagen niet kantelt. Daarnaast leer je de last correct aanslaan, zodat deze niet loskomt en valt.

Graafmachine besturen – hernieuwing – najaar 2017

Het doel van deze training is veilig werken met een graafmachine, zonder kwaliteitsverlies. Deze cursus is zeer praktijkgericht en beoogt ervaren gebruikers van de graafmachine. Per 2 deelnemers is er 1 graafmachine aanwezig zodat elke deelnemer voldoende kan oefenen.

Graafmachine besturen – najaar 2017

Het doel van deze training is veilig werken met een graafmachine, zonder kwaliteitsverlies. Deze cursus is zeer praktijkgericht en beoogt zowel onervaren als ervaren gebruikers van de graafmachine. Per 2 deelnemers is er 1 graafmachine aanwezig zodat elke deelnemer voldoende kan oefenen.

Heftruck besturen – hernieuwing – najaar 2017

Deze opleiding is een opfrissingscursus voor zij die reeds ervaring hebben met een heftruck.

Heftruck besturen – najaar 2017

In deze opleiding leer je op een veilige manier werken met een heftruck. Je leert een startcontrole uitvoeren, de stabiliteit verbeteren, rijden en manoeuvreren, stapelen en een basisonderhoud doen. Naast een theoretische inleiding is er vooral veel praktijk ingebouwd.

Hoogwerker besturen – hernieuwing – najaar 2017

Het doel van deze opleiding is het heropfrissen van veilig werken met een hoogwerker/schaarlift zonder kwaliteitsverlies. Deze opleiding is heel praktijkgericht. Per 3 deelnemers is er een hoogwerker aanwezig zodat elke deelnemer voldoende kan oefenen.

Veiligheid - Bekijk ook onze andere opleidingen:


Autolaadkraan besturen – hernieuwing – najaar 2017

Deze opleiding wil de nodige vaardigheden voor het besturen van een autolaadkraan opfrissen, met de nodige tips om veilig te blijven werken. Deze cursus is zeer praktijkgericht: er is 1 autolaadkraan per 2 à 3 deelnemers.

Bosmaaier: Gebruik, veilig werken en basisonderhoud

In deze opleiding leer je niet alleen werken met een bosmaaier, maar je leert ook het basisonderhoud ervan aan. Zo kan je niet alleen veilig werken, maar verleng je ook de levensduur van het toestel door een regelmatig onderhoud.

Veiligheid – Technische Opleidingen – BA4: Gewaarschuwde

In deze opleiding verwerf je de nodige kennis en vaardigheden om op een deskundige en veilige manier aan elektrische installaties te werken. Verschillende basisregels, risico's en oplossingen komen aan bod.

Veiligheid – Technische Opleidingen – BA5: Vakbekwame

In deze opleiding verwerf je de nodige kennis en vaardigheden om de nodige gevaren in te schatten bij het werken aan elektrische installaties en deze risico's te elimineren. De nodige regelgeving en de verschillende risico's en oplossingen komen aan bod.

Veiligheid – Veilig werken langs de weg / Wegsignalisatie

In deze opleiding leer je veilig werken uitvoeren langs de weg. Je leert de nodige reglementering en bijhorende aansprakelijkheden. Daarna leer je concrete informatie over beschermingskledij en andere beschermingen voor arbeiders, werfaankondigingen en bijhorende verkeersborden en afzettingsmaterialen. Je leert ook een signalisatieplan opmaken en uitzetten.

Verreiker besturen – hernieuwing – najaar 2017

Het doel van deze training is veilig werken met een verreiker, zonder kwaliteitsverlies. Deze cursus is zeer praktijkgericht en beoogt ervaren gebruikers van de verreiker. Per 3 deelnemers is er 1 verreiker aanwezig zodat elke deelnemer voldoende kan oefenen.

Verreiker besturen – najaar 2017

Het doel van deze training is veilig werken met een verreiker, zonder kwaliteitsverlies. Deze cursus is zeer praktijkgericht en beoogt zowel onervaren als ervaren gebruikers van de laadkraan. Per 3 deelnemers is er 1 verreiker aanwezig zodat elke deelnemer voldoende kan oefenen.