Groen - de volgende opleidingen gaan binnenkort van start


Alternatief onkruidbeheer – 18 mei 2021

Sinds 1 januari 2015 mogen openbare diensten geen chemische bestrijdingsmiddelen meer gebruiken voor het beheer van hun publieke ruimte. In deze opleiding leer je op verschillende alternatieve manieren onkruid bestrijden op verhardingen.

Snoeien: Essentiële technieken

In deze opleiding leer je een aantal essentiële technieken om te snoeien. Hoe reageert een plant op snoei en welke invloed heeft het snoeitijdstip? Ondoordacht snoeien kan onherstelbare schade berokkenen. Vakkundig te werk gaan is een must.

Veilig werken met de bosmaaier – 14 oktober 2021

Tijdens deze opleiding leer je veilig omgaan met een bosmaaier en deze te onderhouden. Persoonlijke bescherming en ergonomisch werken zijn belangrijke onderdelen van de opleiding. Daarnaast oefenen we in de praktijk de diverse werktechnieken.

Veilig werken met de kettingzaag: ECS1 – start 8 juni 2021

Tijdens deze praktijkopleiding maak je kennis met de kettingzaag in alle facetten, zowel wat betreft onderdelen en werking, als onderhoud en gebruik. Na het volgen van deze opleiding kan je de kettingzaag hanteren op een veilige en ergonomische manier. Daarnaast leert je hout afkorten en hoe hulpmiddelen veilig kunnen gebruikt worden bij het manipuleren en stapelen van hout.

Groen - Bekijk ook onze andere opleidingen:


Veilig werken met de kettingzaag: ECS1

In deze opleiding leer je veilig en professioneel werken met de kettingzaag. De inhoud van deze opleiding is volledig aangepast aan de nieuwe Europese Chainsaw Standards (ECS).