Financiën

Financiën - de volgende opleidingen gaan binnenkort van start:


Fiscaliteit – start 6 maart 2018

Wil je als gemeentelijke ambtenaar meer inzicht krijgen in de regelgeving gemeentelijke fiscaliteit en die ook kunnen toepassen volgens de geldende wetgeving? Tijdens deze praktische opleiding gaan we dieper in op de belastingscyclus. Na elke onderdeel volgen gerichte praktische oefeningen en/of een gevalstudie.

Infosessie BBC 2020 – 14 maart 2018

Na deze opleiding ben je perfect op de hoogte van de wijzigingen aan de regelgeving met betrekking tot BBC en kan je deze ook toepassen. Je bent klaar om te starten met de opmaak van de beleidsrapporten volgens het decreet over het lokaal bestuur en zijn uitvoeringsbesluiten met betrekking tot BBC. We bekijken ook de stappen die gezet moeten worden om te starten met BBC2020 in 2019 en tonen je de tools van ABB en waar je deze kan vinden.

Financiën - Vonk organiseert ook de volgende opleidingen:


Debiteurenbeheer

In deze opleiding krijg je zicht op het belang van een goed debiteurenbeheer binnen de ruimere financiële rapportering. Je leert ook aan de hand van praktische toepassingen openstaande vorderingen op te volgen en rapporteringen op te maken. Centraal staat hoe je deze zaken in de praktijk moet aanpakken.