Communicatie

Communicatie - de volgende opleidingen gaan binnenkort van start:


Netwerken en personal branding met LinkedIn en andere sociale media – donderdag 22 november 2018

LinkedIn en sociale media kunnen worden gebruikt om professionele connecties te leggen. Ook voor medewerkers uit lokale besturen kan het nuttig zijn om sociale media te gebruiken om te netwerken. Sociale media bieden een toegangspoort tot heel wat nieuws en informatie binnen lokale besturen. LinkedIn en andere sociale media netwerken geven de kans om de ‘personal brand’ te verhogen en aan kennisdeling te doen. In deze opleiding leer je hoe je kan starten met sociale media als netwerkkanaal.

Zet jouw eerste stappen in het maken van een e-learning pakket: leer een instructie- of lesvideo maken – 18 september 2018

Verspreid je in jouw bestuur vaak informatie of leid je andere collega's op? Geef je soms trainingen? Wil je graag weten hoe je dat op een digitale manier kan aanpakken via een e-learning pakket? Kom dan naar deze opleiding. Je leert er de do's & dont's van het maken van e-learning pakketten en gaat aan de slag met jouw eigen materiaal om een lesvideo te maken.

Communicatie - Vonk organiseert ook de volgende opleidingen:


Bereik meer publiek met jouw digitale nieuwsbrief

In je communicatiestrategie is een digitale nieuwsbrief een onontbeerlijke tool om het contact met je publiek te onderhouden. Maar hoe pak je het goed aan? En hoe zorg je ervoor dat je opvalt in de overvolle mailboxen van je abonnees? Je leert meer nadenken over de strategie achter je nieuwsbrief en probeert op een maand tijd meer te halen uit je communicatie via je digitale nieuwsbrief.

Internet en sociale media – Meer halen uit je Facebookpagina

In deze opleiding leer je hoe je als lokaal bestuur goed aanwezig kunt zijn Facebook. Je leert door middel van praktische oefeningen de statistieken interpreteren, betere statusupdates te creëren en in te plannen en de principes achter advertenties te begrijpen.

Maak visueel sterkere presentaties – laat je boodschap nog beter overkomen

“Where is the power en what is the point. “ Powerpoint, Prezi of ook elk ander presentatieprogramma, wordt vaak slecht gebruikt, namelijk te veel tekst en te weinig visueel of foutief visueel. In deze sessie leer je communicatief sterke dia’s maken die er mee voor zorgen dat je boodschap goed begrijpbaar wordt, geloofwaardig is en onthouden wordt.