ICT-opleiding

De volgende opleidingen gaan binnenkort van start


Excel – Dashboards – 21 april 2020

Dashboards in Excel worden meer en meer gebruikt om relevante informatie die verspreid is over verschillende bronnen te verzamelen, te bewerken en geïntegreerd en overzichtelijk te presenteren. Als gegevens uit één of meer bronnen wijzigen, worden deze wijzigingen automatisch verwerkt in het dashboard.

Excel – Draaitabellen en draaigrafieken – 24 maart 2020

In deze opleiding leer je gegevens organiseren en analyseren door middel van draaitabellen. Je leert deze draaitabellen ook aanpassen en beheren. Je leert in functie hiervan ook namen toekennen aan celbereiken.

Excel – Gevorderd gebruik – 10 maart 2020

In deze opleiding leer je eerst werken met meerdere werkmappen en werkbladen. Je leert ook vanuit één werkblad verwijzen naar een ander. Vervolgens leer je meer over voorwaardelijke opmaak en validatie van gegevens. Tenslotte komen enkele belangrijke functies aan bod.

Excel – Grafieken en tabellen – 3 maart 2020

In deze opleiding leer je in Excel grafieken maken en opmaken. Je leert ook de gegevens in je tabellen sorteren en uitfilteren. Zo kan je de ingevulde gegevens presenteren zoals je dat het liefste hebt.

Excel – Kennismaking en eenvoudige functies – 4 februari 2020

In deze opleiding leer je de basisvaardigheden in Excel: werkmappen aanmaken, omgaan met werkbladen gegevens intikken, reeksen maken en formules en eenvoudige functies gebruiken.

Excel – Opmaak en afdruk – 11 februari 2020

In deze opleiding leer je je Excel werkbladen opmaken en leer je die ook afdrukken. De nodige instellingen en mogelijkheden hiervoor worden besproken en ingeoefend.

Excel – Power Query – 26 mei 2020

Deze opleiding geeft jou de kennis die je nodig hebt om op een efficiënte wijze een rapport op te stellen dat geautomatiseerd en makkelijk te vernieuwen is. Zo kan je meer tijd investeren aan de analyse van je cijfers.

Excel – PowerPivot – 5 mei 2020

Ben je reeds vertrouwd met draaitabellen en dashboards en heb je een gevorderde kennis van Excel? Wil je verder gebruik maken van extra analyses binnen Excel? In deze opleiding leer je met de analysetool PowerPivot sneller en efficiënter grote gegevenslijsten en lijsten uit verschillende gegevensbronnen zoals Excel, Acces, ... verwerken.

Excel: omschakeling naar 2019: Wat is nieuw? 23 januari 2020

Deze opleiding is bedoeld voor iedereen die binnenkort overschakelt naar de nieuwste versie van Excel of recent overgeschakeld is. Je leert de nieuwste mogelijkheden kennen van Excel 2019.

Leren werken met OneNote – Een digitaal notitieblok voor het vastleggen, opslaan en delen van informatie – 19 november 2019

Wil je notities vanuit je computer, notebook, tablet,… kunnen samenbrengen naar één locatie? Wil je naast getypte documenten ook audio-opnames, foto's,.. kunnen bewaren, op één locatie die je ook nog kan delen met collega's? Dan is de opleiding OneNote iets voor jou!

Leren werken met OneNote – Een digitaal notitieblok voor het vastleggen, opslaan en delen van informatie – 19 november 2020

Wil je notities vanuit je computer, notebook, tablet,… kunnen samenbrengen naar één locatie? Wil je naast getypte documenten ook audio-opnames, foto's,.. kunnen bewaren, op één locatie die je ook nog kan delen met collega's? Dan is de opleiding OneNote iets voor jou!

Outlook: meer dan mailen – 18 februari 2020

Na deze opleiding kun je outlook gebruiken voor meer dan het verzenden van mails. Je kunt je mails beheren in mappen, je kunt een agenda beheren, je kunt taken aanmaken, ...

Word tips & tricks – 28 mei 2020

In deze opleiding leer je een aantal handige extraatjes in Word. Het gaat over ditjes en datjes die niet in de andere modules aan bod kwamen maar die toch zeer handig zijn voor wie vlot en efficiënt met Word wil werken.

Kantoortoepassingen - Bekijk ook onze andere opleidingen:


Word: de basis in een notendop

Tijdens deze opleiding leer je de basisprincipes van Word vlot en correct gebruiken waardoor jouw documenten er professioneler zullen uitzien en eenvoudiger aangepast kunnen worden.