ICT-opleiding

De volgende opleidingen gaan binnenkort van start


Excel – Dashboards – 20 april 2021

Wil je jouw cijfermateriaal of KPI’s in een overzichtelijk rapport kunnen gieten of presenteren? Kom dan naar deze opleiding! Dashboards in Excel worden meer en meer gebruikt om relevante informatie te verzamelen, te bewerken en geïntegreerd en overzichtelijk te presenteren. Als gegevens uit één of meer bronnen wijzigen, worden deze wijzigingen automatisch verwerkt in het dashboard.

Excel – Draaitabellen en draaigrafieken – 23 maart 2021

Een draaitabel wordt gebruikt om gegevens samen te vatten, te analyseren, de betekenis van de gegevens te verkennen en om samenvattingsgegevens te presenteren. Een draaigrafiek gebruik je dan om deze gegevens te visualiseren en om vergelijkingen, patronen en trends duidelijk zichtbaar te maken. In deze opleiding leer je gegevens organiseren en analyseren door middel van draaitabellen in Excel. Bovendien leer je deze draaitabellen ook aanpassen en beheren, en namen toekennen aan een bepaald celbereik.

Excel – Gevorderd gebruik – 11 maart 2021

Deze opleiding is gericht op mensen die dagelijks en uitvoerend gebruik maken van het softwarepakket Excel. We streven naar het vlot uitvoeren van gevorderde toepassingen binnen dit programma. Onderwerpen zoals werkmappen en -bladen, verwijzingen tussen werkbladen, voorwaardelijke opmaak en validatie van gegevens komen aan bod. We nemen ook enkele belangrijke functies onder de loep die maken dat Excel een meerwaarde kan bieden in jouw dagelijkse taken.

Excel – Grafieken en tabellen – 2 maart 2021

In deze opleiding leer je in Excel grafieken maken en opmaken. Je leert ook de gegevens in je tabellen sorteren en uitfilteren. Zo kan je de ingevulde gegevens presenteren zoals je dat het liefste hebt.

Excel – Kennismaking en eenvoudige functies – 9 februari 2021

In deze opleiding leer je de basisvaardigheden in Excel: werkmappen aanmaken, omgaan met werkbladen gegevens intikken, reeksen maken en formules en eenvoudige functies gebruiken.

Excel – Opmaak en afdruk – 23 februari 2021

In deze opleiding leer je Excel werkbladen opmaken en deze ook afdrukken. De nodige instellingen en mogelijkheden hiervoor worden besproken en ruim voldoende ingeoefend.

Excel – Power Query – 18 mei 2021

Deze opleiding geeft jou de kennis die je nodig hebt om op een efficiënte wijze een rapport op te stellen dat geautomatiseerd en makkelijk te vernieuwen is. Zo kan je meer tijd investeren aan de analyse van je cijfers.

Excel – PowerPivot – 4 mei 2021

Ben je reeds vertrouwd met draaitabellen en dashboards en heb je een gevorderde kennis van Excel? Wil je verder gebruik maken van extra analyses binnen Excel? PowerPivot is een analyse tool voor de snellere en efficiëntere verwerking van zeer grote gegevenslijsten en lijsten uit verschillende gegevensbronnen (Excel, Access, …). In deze opleiding leer je de analysetool PowerPivot toepassen.

Leren werken met OneNote – Een digitaal notitieblok voor het vastleggen, opslaan en delen van informatie – 19 november 2020

Wil je notities vanuit je computer, notebook, tablet,… samenbrengen naar één locatie? Wil je, naast getypte documenten, ook audio-opnames, foto's,.. bewaren op één locatie, die je ook nog kan delen met collega's? Dan is de opleiding OneNote iets voor jou! Wil je jouw digitale input afstemmen op de info die je verzamelt in Outlook? Geen enkel probleem, want OneNote en Outlook zijn perfect met elkaar te synchroniseren.

Online opleiding – Word tips & tricks – 28 mei 2020

In deze online opleiding leer je een aantal handige tips en tricks in Word. Ze komen niet in onze andere modules aan bod, maar zijn wel zeer handig voor wie vlot en efficiënt met Word wil werken. We zoomen o.a. in op het werkblad “snelle toegang”, vlotter openen en opslaan van bestanden, autocorrectie-fragmenten inbrengen, een tabel vlotter verwijderen en een afbeelding over verschillende kolommen verdelen. Benieuwd naar hoe je dat doet? Dan is deze opleiding interessant voor jou.

Kantoortoepassingen - Bekijk ook onze andere opleidingen:


Excel: omschakeling naar 2019: Wat is nieuw?

Deze opleiding is bedoeld voor iedereen die binnenkort overschakelt naar de nieuwste versie van Excel of recent overgeschakeld is. Je leert de nieuwste mogelijkheden kennen van Excel 2019.

Outlook: meer dan mailen

Na deze opleiding kun je outlook gebruiken voor meer dan enkel het verzenden van mails. Je kunt je mails beheren in mappen, je kunt een agenda beheren, je kunt taken aanmaken, ... Hierdoor kan je je werk efficiënt inplannen en vlot je planning aanpassen.

Word: de basis in een notendop

Tijdens deze opleiding leer je de basisprincipes van Word vlot en correct gebruiken. Microsoft Word is een vaak gebruikte tekstverwerker ontwikkeld door Microsoft. Word biedt de gebruiker uitgebreide ondersteuning bij het maken van bijvoorbeeld brieven en rapporten door middel van o.a. spellingscontrole en tabellen. Het kan een meerwaarde bieden in je dagelijkse bureautaken.