ICT-opleiding

De volgende opleidingen gaan binnenkort van start


Dynamische presentaties maken met Prezi – najaar 2017

Prezi is een nieuwe manier van presenteren waarbij je in plaats van met losse dia’s (slides) met een groot doek (canvas) werkt. In deze opleiding leer je werken met frames, je leert hoe je video en audio kunt invoegen, ... om zo een tot mooie dynamische presentatie te komen.

Excel 2013 – Dashboards: hoe rapporteer ik belangrijk cijfermateriaal? – 17 april 2018

Wil je jouw cijfermateriaal of KPI 's in een overzichtelijk rapport kunnen presenteren dat automatisch wijzigt als het oorspronkelijke cijfermateriaal wijzigt? Dan is deze opleiding iets voor jou! Je leert wat een dashboard is, hoe je het opbouwt en hoe het eruit zal zien. Tijdens de cursus ga je onmiddellijk praktisch aan de slag.

Excel 2013 – Draaitabellen en draaigrafieken – 20 maart 2018

In deze opleiding leer je gegevens organiseren en analyseren door middel van draaitabellen. Je leert deze draaitabellen ook aanpassen en beheren. Je leert in functie hiervan ook namen toekennen aan celbereiken.

Excel 2013 – Gevorderd gebruik – 13 maart 2018

In deze opleiding leer je eerst werken met meerdere werkmappen en werkbladen. Je leert ook vanuit één werkblad verwijzen naar een ander. Vervolgens leer je meer over voorwaardelijke opmaak en validatie van gegevens. Tenslotte komen enkele belangrijke functies aan bod.

Excel 2013 – Grafieken en tabellen – 6 maart 2018

In deze opleiding leer je in Excel grafieken maken en opmaken. Je leert ook de gegevens in je tabellen sorteren en uitfilteren. Zo kan je de ingevulde gegevens presenteren zoals je dat het liefste hebt.

Excel 2013 – Kennismaking en eenvoudige functies – 20 februari 2018

In deze opleiding leer je de basisvaardigheden in Excel: werkmappen aanmaken, omgaan met werkbladen gegevens intikken, reeksen maken en formules en eenvoudige functies gebruiken.

Excel 2013 – Opmaak en afdruk – 27 februari 2018

In deze opleiding leer je je Excel werkbladen opmaken en leer je die ook afdrukken. De nodige instellingen en mogelijkheden hiervoor worden besproken en ingeoefend.

Excel 2013 – Foutenanalyse en veelgebruikte functies – 27 maart 2018

In deze opleiding leer je fouten opsporen in Excel, meer specifiek in je formules. Je leert ook een aantal belangrijke functies kennen. Formules en functies tonen de werkelijke kracht van Excel en als je die onder de knie hebt, kan je veel realiseren.

Excel 2013 PowerPivot – analyseer efficiënt grote gegevenslijsten uit verschillende bronnen – 24 april 2018

Ben je reeds vertrouwd met draaitabellen en dashboards en heb je een gevorderde kennis van Excel? Wil je verder gebruik maken van extra analyses binnen Excel? In deze opleiding leer je met de analysetool PowerPivot sneller en efficiënter grote gegevenslijsten en lijsten uit verschillende gegevensbronnen zoals Excel, Acces, ... verwerken.

Word 2013: Tips & tricks – 29 mei 2018

In deze opleiding leer je een aantal handige extraatjes in Word. Het gaat over ditjes en datjes die niet in de andere modules aan bod kwamen maar die toch zeer handig zijn voor wie vlot en efficiënt met Word wil werken.

Kantoortoepassingen - Bekijk ook onze andere opleidingen:


Basisopleiding computervaardigheden

Ambtenaren van lokale besturen die nog niet gewerkt hebben met een computer of die slechts heel beperkt vaardig zijn in het werken met een computer, krijgen in deze opleiding de basishandelingen onder de knie.

Leren werken met OneNote

Wil je notities vanuit je computer, notebook, tablet,… kunnen samenbrengen naar één locatie. Wil je naast getypte documenten ook audio-opnames, foto's,.. kunnen bewaren, op één locatie die je ook nog kan delen met collega's. Dan is de opleiding OneNote iets voor jou!

Outlook 2013: Meer dan mailen – najaar 2017

In deze praktijkgerichte opleiding leer je meer uit Outlook halen dan enkel het versturen en ontvangen van mails. Je leert je mails beheren in mappen, je kunt een agenda beheren, je kunt taken aanmaken, …

Presentaties maken met PowerPoint

In deze opleiding leer je een presentatie opmaken in Powerpoint. Een thema gebruiken, een model, de datum toevoegen, de weergave veranderen,... is voor jou na deze dag duidelijk.