Onze assessment centers gaan online verder

laptop typen Pexels

Ook een assessment center valt niet onder de essentiële verplaatsingen. Daarom bieden wij tijdelijk een alternatief aan voor het traditionele assessment center.

Allereerst: wat is een assessment center?

Een assessment center is een selectietechniek om de juiste persoon te selecteren voor een vacante functie. In een assessment center wordt een combinatie gemaakt van verschillende opdrachten, interactie oefeningen en wetenschappelijk onderbouwde testen, zoals:

  • Gedragsgericht interview
  • Simulatieoefeningen zoals rollenspelen, presentatieoefeningen en postbakoefeningen
  • Vragenlijsten die peilen naar persoonlijkheid, gedragsstijlen, integriteit, leiderschapsstijlen, …
  • Computertesten die peilen naar het redeneervermogen, de organisatorische vaardigheden, het administratief inzicht, besluitvaardigheid, …

Op die manier kunnen we een stevig onderbouwde en kwalitatieve inschatting maken van de mate waarin competenties bij een kandidaat reeds ontwikkeld zijn.

Dit wordt vervolgens vergeleken met  de verwachtingen die gesteld worden in de functieomschrijving. We formuleren een advies over de geschiktheid van de kandidaat en stellen een assessmentrapport op, met aandacht voor sterktes en ontwikkelpunten.

Hoe werkt een online assessment center?

In een online assessment center wordt dezelfde manier van werken gehanteerd als in een traditioneel assessment center.

Aan de hand van een telefonisch gesprek of videochat met de klant, leggen we samen een geschikte testbatterij vast.

In het online assessment center worden vervolgens alle testen gewoon van thuis uit afgelegd.

Kandidaten krijgen daarvoor toegang tot ons online platform. Het enige wat de kandidaat nodig heeft is een internetverbinding en een ruimte waarin hij of zij ongestoord kan werken. De kandidaat ontvangt op voorhand een fiche met uitleg rond de werking van het online assessment center, zodat hij/zij goed weet wat te verwachten.

De dag van het assessment center nemen wij de tijd voor een goed onthaal en staan wij klaar voor eventuele vragen die de kandidaat nog heeft.

Is een online assessment center even comfortabel?

Het comfort en de gebruiksvriendelijkheid voor de kandidaat blijft ook in onze online assessment centers vooropstaan. We zijn er namelijk van overtuigd dat kandidaten het best kunnen laten zien wat ze in hun mars hebben als ze zo ontspannen mogelijk het assessment aanvatten.

Zijn er voordelen aan een online assessment center?

Hoewel we liever geen afscheid nemen van het traditionele assessment center, heeft een online assessment center een aantal voordelen:

  • De kandidaat hoeft geen verplaatsingen meer af te leggen. Dit zorgt zowel voor een tijdswinst als voor minder stress. De kandidaat kan het assessment afleggen in een voor hem of haar veilige, gekende omgeving.
  • Er is meer flexibiliteit mogelijk. Verschillende testen kunnen afgelegd worden op een moment dat voor de kandidaat het best past. Alles kan op één dag afgelegd worden, of dit kan gespreid worden over meerdere dagen.
  • De kandidaat heeft minder potentiële stressfactoren, zoals het vinden van een parkeerplaats of in de dagelijkse files belanden.

Interesse in ons aanbod?

Contacteer ons vrijblijvend met jouw vraag. In een persoonlijk gesprek verkennen wij jouw noden en behoeften. Vervolgens werken wij een offerte op maat uit.

Deze vind je wellicht ook leuk