Het recht op feedback concreet gemaakt met een nieuw systeem

overleg-diensthoofd-gesprek-1

Gemeente en OCMW Waasmunster sloegen de handen in elkaar om samen een nieuw systeem uit te werken rond het ‘recht op feedback’, zoals het in de regelgeving is ingeschreven. Vonk begeleidde hen hierbij.

Het voorbereidende werk

Na het informeren van de medewerkers werden alle functiebeschrijvingen van de medewerkers op één leest geschoeid. In interactieve werkgroepen met leidinggevenden en medewerkers bekeken we welke functies er bestaan, brachten deze onder in functiefamilies, en bespraken welke competenties en resultaten bij elke functie hoorden.

Daarna boog een werkgroep zich over het nieuwe systeem van feedback geven en evalueren. Vonk beluisterde de doelen die men in Waasmunster met het nieuwe systeem wil bereiken en gaf van hieruit een aantal suggesties.

Als centraal thema werd gekozen voor een positieve aanpak van continue, dagdagelijkse feedback en opvolging. Ook het luikje ‘evalueren’ goten we in een waterdicht systeem.

Vonk zorgde voor gebruiksvriendelijke sjablonen voor de gesprekken, waarin het stramien van de functiebeschrijvingen doorschijnt.

Het uitrollen

Het nieuwe systeem werd vertaald naar de RPR en goedgekeurd door bestuur, BOC en ABB.

De medewerkers werden in slotsessies geïnformeerd.

In januari volgt de opleiding van de leidinggevenden rond het op een goede manier geven van dagdagelijkse feedback.

Meer informatie?

Wil je meer te weten komen over hoe Vonk jouw organisatie kan begeleiden naar een nieuw systeem van feedback en evalueren? Neem dan contact op via inge.vromant@apbvonk.be.

Ben je op zoek naar opleidingen rond het geven van feedback of het uitwerken van een traject? Bekijk dan zeker deze pagina.

Deze vind je wellicht ook leuk