Getuigenis van een klant – opleiding Europese subsidies

Geld

De zoektocht naar externe financiering is een ‘rode draad’ doorheen mijn 20-jarige carrière in Heuvelland. Talrijk zijn de projecten die we met Europese, Provinciale en Vlaamse middelen opgezet hebben: van de inrichting van WOI sites, de aanleg van speelpleintjes, het bouwen van jeugdlokalen, het verkeersarm maken van een kerkomgeving, tot de inrichting van dorpsonthaalpunten en de bouw van een nieuw bezoekerscentrum.

Waarom dan nog een opleiding volgen over Europese subsidiemogelijkheden ?

In de eerste plaats omdat mijn nieuwe functie ook lokale economie omvat. Dit is een nieuw beleidsterrein en de bijhorende subsidiekanalen ken ik wel van naam maar niet van inhoud. Verder is het altijd interessant om een opfrissingscursus te volgen: zaken staan niet stil, criteria e.a. veranderen soms, nieuwe ’potjes’ dienen zich aan..

De door mij gevolgde opleiding was dan ook een mooie kans om alles nog eens netjes op een rijtje te zetten. Door de aanwezige experts van de bevoegde provinciale dienst was hun presentatie – ondanks het kluwen aan subsidiekanalen – verhelderend en volledig.

Vooraf had ik ook extra info gevraagd rond een specifiek Europees subsidieprogramma : EU voor de burger. Dit werd uitstekend toegelicht. Tijdens de cursus werd ook een case op maat van Heuvelland besproken.

Een mooie extra service

Bovendien werd ik in contact gebracht met de dossierverantwoordelijke in Brussel. Op mijn eerste afspraak zal iemand van de provincie aanwezig zijn om het dossier in goede banen te helpen leiden. Van een mooie service gesproken…. Als alles verder goed verloopt dien ik eind januari een nieuwe projectsubsidie in bij ‘Europa voor de burger’.

Meer informatie?

Wil je ook je slaagkansen voor een Europese projectaanvraag verhogen? Neem dan deel aan de opleiding ‘Vind Europese subsidies voor je project‘.

Bijkomende informatie kan je ook altijd krijgen via de dienst Europese projecten van de provincie West-Vlaanderen.

Deze vind je wellicht ook leuk