Workshop assertiviteit: hoe krijg ik het gezegd?

Doelgroep

Deze workshop is gericht naar iedereen die assertiever wil optreden.

Doelstelling

Na deze workshop:

  • Kan de cursist het eigen standpunt benoemen, alvorens te communiceren.
  • Kent de cursist enkele tools om het eigen standpunt assertief te communiceren.
  • Kan de cursist zich uitdrukken op een assertieve manier (praten zonder agressiviteit, verwachtingen verduidelijken, feitelijk praten en de ‘ik’-boodschap hanteren).
  • Kan de cursist de boodschap op een duidelijke en heldere manier weergeven.
  • Is de cursist in staat om ‘nee’ te zeggen als hij/zij iets niet wil of het niet eens is.

Programma

Tijdens de opleiding staan we stil bij het begrip assertiviteit. Waarin verschilt dit van agressiviteit, manipulatie, sub assertiviteit?
We bekijken ook wat ons vaak tegenhoudt om assertief gedrag te vertonen. We onderzoeken wat we nodig hebben om ons assertief te gedragen en oefenen deze vaardigheden in.

Werkvorm

In deze workshop werken we sterk interactief en wisselen we onze ervaringen uit. We werken met verschillende praktische aanpakken, zoals rollenspelen, educatieve spellen, gebruik van multimedia, eigen cases en vragenlijsten. Er wordt een actieve inbreng van de cursist verwacht.

Trainer

Lara Vermeulen werkt als consultant bij Vonk. Ze heeft een masterdiploma in de klinische psychologie. Als trainer bouwde ze reeds een ruime ervaring op in het geven van opleiding i.v.m. communicatieve vaardigheden, leidinggevende competenties, integriteit en deontologie.


Prijs

150,00€
€150/abonnee Vonk, €165/niet-abonnee Vonk, vrijgesteld van BTW
Online

Plaats

Online
online
Sold out!