Wit of zwart? Help je team integer om te gaan met dilemma’s op de werkvloer!

Plaats mij op de interesselijst
Bezorg mij een offerte voor een in-huis opleiding

Wit of zwart? Help je team integer om te gaan met dilemma’s op de werkvloer!

Is het wit? Of is het zwart? Heel vaak worden we op de werkvloer geconfronteerd met situaties in de grijze zone. Mag je ingaan op dat aanbod van die ene leverancier om eens samen te gaan eten? Mijn collega zit de hele dag door op Facebook, hoe reageer ik hier best op? De opleiding is 2 uur vroeger gedaan, moet ik nu nog terug naar het werk?
Als leidinggevende ben je mee verantwoordelijk voor het gedrag van jouw medewerkers. In deze opleiding gaan we in op een aantal handvaten om met moeilijke integriteitskwesties om te gaan. Daarnaast verdiepen we ons verder in de vraag: hoe bevorder ik de integriteit binnen mijn team?

Doelgroep

Voor alle leidinggevenden die integriteit, met name eerlijkheid, oprechtheid en betrouwbaarheid, willen stimuleren op de werkvloer.

Doelstelling

De deelnemer is zich bewust van enkele integriteitsdilemma’s en kan enkele handvaten en methodieken aanreiken om er op een zo integer mogelijke manier mee om te gaan. De leidinggevende kan bovendien enkele actiepunten benoemen om integriteit binnen zijn/haar eigen team te bevorderen.

Programma

Deze praktijkgerichte en interactieve opleiding behandelt een aantal belangrijke thema’s in het kader van integriteit en deontologie:

 • Wat is integriteit? Wat is een deontologische code?
 • Bewustwording dilemma’s: hoe herken je een integriteitsdilemma?
 • Oorsprong integriteitsbeleid: waarom is dit eigenlijk nodig?
 • leidraad bij dilemma’s: hoe kan ik op de meest integere reactie voor mezelf bepalen
 • pijlers van een stevig integriteitsbeleid: waar kan ik als leidinggevende of HR medewerker toe bijdragen om een meer integere werking te creëren binnen mijn team/organisatie.
 • Rol van de leidinggevende: wat kan ik concreet doen om tot een maximaal integer team te komen?
 • Intervisie over praktijkvoorbeelden van de deelnemers

Werkvorm

We werken sterk interactief aan de hand van concrete, praktijkgerichte vragen van de deelnemers en bieden voldoende ruimte voor intervisie. Daarnaast maken we ruim de tijd om de vaardigheden te trainen via een rollenspel en gevalsstudies.

Docent/trainer

Hanne Gevaert werkt als consultant bij Vonk. Ze vulde haar basisopleiding master in de bedrijfspsychologie en personeelsbeleid verder aan met een master bedrijfseconomie. Als trainer bouwde ze reeds een ruime ervaring op in het geven van opleiding i.v.m. communicatieve vaardigheden, leidinggevende competenties, integriteit en deontologie.

 

locatie  

Telefoon locatie 050 40 34 50

Locatie website:

Adres
Koning Leopold III-Laan 41, Brugge, 8200, Belgium

Beschrijving:

Wij raden jou aan te parkeren op parking P03, verder in de straat (ter hoogte van POM West-Vlaanderen)

 • Wit of zwart? Help je team om te gaan met dilemma's op de werkvloer!
  21 januari 2020
  09:00 - 16:00