Webinar – Betere webteksten schrijven

Lezers op een beeldscherm zoeken en zappen. Ze scannen teksten en lezen tot 25% trager. En ze klikken zo weer weg. Door teksten goed op te bouwen, en efficiënt, lezergericht en aantrekkelijk te formuleren, counter je de gevreesde muisklik naar elders.

Schrijven voor het beeldscherm vraagt dan ook om een andere opbouw en formulering dan schrijven op papier.

Schrijf je vaak teksten voor websites van een lokaal bestuur? Of ben je webredacteur en pas je teksten van medewerkers aan om op het web te publiceren? Sta je er als communicatieambtenaar voor in dat surfers de webteksten van je bestuur vinden en lezen? Dat je boodschap of oproep aankomt?

In deze tweedelige online schrijftraining oefen je een arsenaal aan webschrijfvaardigheden. Tijdens de eerste sessie krijg je een theoretische inleiding. In deel twee ga je praktisch aan de slag.

Doelgroep

Medewerkers binnen een lokaal bestuur die teksten schrijven voor websites, webredacteurs die de teksten van medewerkers aanpassen vooraleer ze op het web worden geplaatst, communicatieambtenaren die verantwoordelijk zijn voor het succes van de website.

Doelstelling

Webteksten op een efficiënte en aantrekkelijke manier leren schrijven zodat je website het gewenste resultaat behaalt.

Programma

In deze tweedelige online schrijftraining oefen je een arsenaal aan webschrijfvaardigheden. Tijdens de eerste sessie krijg je een theoretische inleiding. In deel twee ga je praktisch aan de slag.

Werkvorm

Op voorhand wordt verwacht dat je toegang hebt tot ‘Zoom’. Tijdens de opleiding werken we sterk interactief door middel van demo’s en eigen inbreng van cases.

Trainer

Brecht Vanderstraeten (I Like Media) is een freelancer die regelmatig trainingen en lezingen over online communicatie in de breedste zin van het woord geeft. Daarnaast staat hij in voor digitale strategie, uitvoering en content management bij diverse klanten en projecten.


Momenteel is deze opleiding nog niet ingepland. Vul jouw gegevens in op de interesselijst, wij contacteren jou zodra de opleiding ingepland staat.