Upgrade rijbewijs C met vakbekwaamheid

Doelgroep

Deze opleiding bestaat voor chauffeurs die reeds een rijbewijs C hebben, maar nog geen vakbekwaamheid behaalden en die rijbewijs C met vakbekwaamheid wensen te behalen. Deze opleiding kan gevolgd worden door chauffeurs vanaf 18 jaar.

Doelstelling

Na deze opleiding heeft de cursist het rijbewijs C met vakbekwaamheid, mits positieve evaluatie. Je hebt een rijbewijs C met vakbekwaamheid nodig, om een vrachtwagen te besturen wanneer dit jouw belangrijkste taak is van jouw job.

Programma

  • Theorie-opleiding
  • Theorie-examen
  • Praktijk-opleiding
  • Praktijk-examen

Werkvorm

De opleiding bestaat uit een theoretisch en praktisch gedeelte en wordt georganiseerd met Rijscholen Lust op verschillende locaties.

Voor de theorie volgt de cursist individueel de opleiding op basis van de voorgestelde data (opleiding wegcode: 6 uur, niet verplicht; opleiding theorie vakbekwaamheid: 6 uur, wel verplicht). De cursist maakt voor het theoretisch examen zelf een afspraak met het examencentrum. Het examen bestaat uit 100 meerkeuzevragen, casestudies en een mondelinge proef. Er is geen begeleiding voorzien. De cursist betaalt de examenretributie bij deelname (totale prijs van het theorie-examen: € 222 op 1 januari 2020).

Vóór de start van de praktische opleiding moet de chauffeur/cursist medisch gekeurd worden bij een arbeidsgeneesheer. Vonk legt de opleidingsmomenten in overleg met het bestuur vast. De praktische opleiding houdt minimum 8 uur praktijkles in, gevolgd door een praktisch examen van 2 uur: enerzijds een praktische test voor de vakbekwaamheid, anderzijds een proef op de openbare weg. De cursist wordt bij het afleggen van het praktijkexamen begeleid door de rijschool. De examenretributie van het praktijkexamen wordt via Vonk verrekend.

Trainer

Je wordt begeleid door een ervaren trainer van de rijscholen van Lust.

Locatie opleiding

Theorie:

  • Beversesteenweg 69, 8800 Roeselare
  • Bij voldoende deelnemers eveneens theorielessen in Torhout, Diksmuide, Tielt, Waregem of Kortrijk.

Praktijk:

  • Beversesteenweg 87, 8800 Roeselare
  • Oscar Verscheurestraat 4, 8790 Waregem
  • Zandstraat 5, 8500 Kortrijk

Annuleringsvoorwaarden

Bij onaangekondigde afwezigheid of annulatie op minder dan 1 week voor de opleiding is het volledige lesgeld verschuldigd.


Prijs

1.200,00€

Plaats

Rijschool Lust Roeselare
Beversesteenweg 69, 8800 Roeselare

Locatie 2

Rijschool Lust Kortrijk
Zandstraat 5, 8500 Kortrijk

Locatie 3

Rijschool Lust Waregem
Oscar Verscheurestraat 4, 8790 Waregem