Recht op feedback – Werkvormen en methodieken om nog meer uit je gesprekken te halen

Doelgroep

Voor alle leidinggevenden, zowel startende als meer ervaren leidinggevenden, die meer uit hun gesprekken met medewerkers willen halen. Er wordt verwacht dat leidinggevenden reeds ervaring hebben met het voeren van gesprekken. Het is een pluspunt indien leidinggevenden reeds een opleiding gesprekstechnieken gevolgd hebben.

Voorkennis

Er wordt verwacht dat leidinggevenden reeds ervaring hebben met het voeren van gesprekken. Het is een pluspunt indien leidinggevenden reeds een opleiding gesprekstechnieken gevolgd hebben.

Doelstelling

Na deze opleiding ken je meerdere tools die jouw feedbackgesprekken motiverend maken. Je kan ook moeilijke gesprekken voeren.

Programma

We reiken je een aantal instrumenten aan die je kan inzetten bij het voeren van feedbackgesprekken. We denken hierbij oa aan:

  • Appreciative inquiry
  • Het GROW model
  • Het talentenspel
  • Het inspiratieraam
  • kernkwadranten

We zoomen daarnaast in op een aantal vaardigheden, zoals:

  • Hoe ga je om met weerstand?
  • Hoe ga je om met emoties?
  • Hoe kan feedback waarderend en bijsturend zijn)

Werkvorm

We werken sterk interactief aan de hand van concrete, praktijkgerichte vragen van de deelnemers en bieden voldoende ruimte voor intervisie. Daarnaast maken we ruim de tijd om de vaardigheden te trainen via een rollenspel en gevalsstudies.

Trainer

Lieve Van Durme werkt als consultant bij Vonk. Zij vulde haar basisopleiding licentiaat in de psychologische en pedagogische wetenschappen o.a. aan met opleidingen in conflictbemiddeling (postgraduaat sociale bemiddeling), procesgericht begeleiden van groepen, coaching, systeeminterventies en gezinstherapie. Als trainer – gecertificeerd coach bouwde zij ruime ervaring op in het geven van opleidingen i.v.m. persoonlijke, communicatieve, teamgerichte en leidinggevende competenties. Lieve is erkend sociaal bemiddelaar.


Prijs

300,00€
€ 300 voor abonnees, € 360 voor niet-abonnees, vrijgesteld van BTW
Vonk

Plaats

Vonk
Koning Leopold III-Laan 41 - Filiaal 3 - Sint-Andries-Brugge
Sold out!