Projectmanagement: Projectmatig werken voor startende projectmedewerkers

Ben je pas betrokken bij een project? Of zit dat er in de toekomst aan te komen? Dan is deze opleiding iets voor jou!

Je leert op een praktijkgerichte manier het abc van het projectmatig werken kennen. Aan de hand van een project waar jullie mee bezig zijn ervaar en leer je hoe een project wordt opgebouwd en gemanaged.

We hanteren daarbij concrete, gebruiksvriendelijke, instrumenten. We gaan in overleg met elkaar en stimuleren elkaar zo om verder te denken en bij te leren.

Zo leer je het abc van projectmanagement: van idee tot rapportage.

Doelgroep

Deze opleiding is opgesteld voor alle startende projectmedewerkers die graag over enkele tips willen beschikken om een project vlot en efficiënt uit te werken.

Doelstelling

De cursist kan enkele tools benoemen om projectmatig te werken en deze ook toepassen op een huidig project in de praktijk. Bovendien kan de cursist enkele bruikbare, ondersteunende instrumenten en methodieken opsommen om het projectmatig werken te faciliteren.

Programma

  • Hoe kunnen we een project opvolgen?
  • Wat is een projectmatige aanpak en wat zijn cruciale factoren?
  • Op welke manier kunnen we gericht rapporteren over de voortgang?
  • Welke eenvoudige en bruikbare methodieken (zoals A3-projectplan, work/product breakdown structure, stakeholdermanagement, risico- en issue management) kunnen ons ondersteunen?

Werkvorm

Deze opleiding is sterk interactief. Doorheen de training werken we met eigen cases van de deelnemers. Aan de hand van de projectmatige aanpak en de bijhorende instrumenten en methodieken, worden de cursist reeds tijdens de opleiding op weg gezet met hun project.

Voorbereiding

Denk als voorbereiding graag al even na over een project dat in jullie organisatie op stapel staat. Zo kan je de opgedane kennis tijdens de opleiding toetsen aan de werkelijkheid en kan je wat je leert meteen toepassen in de praktijk

Trainer

Inge Vromant heeft een postgraduaat Social Profit en Publiek Management. Ze ondersteunt klanten bij het efficiënt ontwikkelen van hun organisatie. Als consultant bij Vonk inspireert en adviseert ze op vlak van duurzaam HRM, strategie en een organisatie-ontwikkeling. Ze heeft een voorliefde voor project- en leanmanagement en laat betrokkenheid als een rode draad doorheen haar projecten lopen.


Prijs

225,00€
€ 225 voor abonnees Vonk, € 270 voor niet-abonnees, vrijgesteld van BTW
Vonk

Plaats

Vonk
Koning Leopold III-Laan 41 - Filiaal 3 - Sint-Andries-Brugge

Data en tijd

Deze opleiding vindt plaats op:

9:00 - 16:00
9/11/2021
9:00 - 12:00
10/11/2021

Inschrijven

Schrijf je meerdere personen in, pas dan het aantal aan
Beschikbaar aantal Tickets: 11
Inschrijven is niet (meer) mogelijk voor deze sessie, probeer een andere sessie of klik op de knop interesselijst en laat daar jouw gegevens achter. Wij verwittigen jou zodra de opleiding opnieuw georganiseerd wordt.