Professioneel en helder mailen

Doelgroep

Voor alle personeelsleden van West-Vlaamse lokale besturen die willen inzetten op professioneel en helder mailen.

Doelstelling

Na de training kent de cursist enkele tools om professioneel en klantvriendelijk te mailen, zowel binnen als buiten de organisatie. De deelnemer kan, met een duidelijke structuur en de nodige aandacht voor het taalkundige aspect, mailen volgens de regels van de ‘netiquette’.

Programma

De opleiding wordt opgebouwd rond drie thema’s:

  • Taalgebruik
  • Mailetiquette
  • Structuur van een e-mail

Tijdens de opleiding oefen je verder met jouw eigen materiaal om jouw eigen e-mails naar een hoger niveau te tillen.

In de opleiding kan je onmiddellijk oefenen met je eigen materiaal om je eigen mails naar een hoger niveau te brengen.

Werkvorm

Tijdens deze opleiding wordt er sterk interactief gewerkt. Breng zeker jouw laptop mee naar de les, zodat je de aangereikte theorie direct kunt toepassen op jouw eigen mailverkeer. De docent voorziet doorheen de dag de nodige individuele feedback om de e-mails verder te verfijnen op maat van jouw eigen noden en wensen. Op het einde van de opleiding krijg je een checklist mee naar huis om ook na de opleiding de verkregen tips en tricks verder te hanteren.

Mee te brengen naar de les

Eigen laptop

Trainer

Sylvianne De Schepper is lector bij Hogeschool Gent. Daarnaast geeft ze ook les aan de Universiteit Gent, Letteren en Wijsbegeerte, vakgroep Vertalen, Tolken en Communicatie. Ze heeft ook verschillende jaren bij de Taaltelefoon gewerkt, de taaladviesdienst van de Vlaamse overheid.


Momenteel is deze opleiding nog niet ingepland. Vul jouw gegevens in op de interesselijst, wij contacteren jou zodra de opleiding ingepland staat.