Outlook: meer dan mailen

Doelgroep

Deze opleiding is ontwikkeld voor alle medewerkers bij lokale besturen die dagelijks met Outlook werken, maar er meer willen uithalen dan enkel het versturen en ontvangen van e-mails. Ze willen hun werk efficiënt inplannen en vlot hun planning kunnen aanpassen. Een basiskennis computervaardigheden en Outlook is vereist om deze opleiding vlot te kunnen volgen.

Voorkennis

Je hebt een basiskennis computervaardigheden en een basiskennis Outlook.

Doelstelling

Na het volgen van deze opleiding kan de cursist enkele voordelen van het gebruik van Outlook benoemen. Hij/zij kan enkele tools opsommen die op meer gericht zijn dan enkel het verzenden van e-mails. Bovendien kan de cursist na het volgen van deze opleiding o.a. de mails beheren in mappen, de eigen agenda beheren en taken aanmaken.

Programma

Doorheen de opleiding zoomen we actief in op volgende onderwerpen:

  • Notities: digitale post-its
  • Weergave van Outlook: maken, filteren en aanpassen
  • Voorwaardelijke opmaak: werken met kleuren en trefwoorden
  • Snelle Stappen: meerdere acties tegelijk toepassen op e-mailberichten
  • Taken: maken, beheren, reageren op een verzoek en toewijzen aan derden.
  • Agendabeheer: opties instellen, afspraken aanmaken, agenda delen met anderen, machtigingen instellen, een vergadering met meerdere personen plannen en opvolgen, …
  • Orde in je mailbox: werken met mappen en categorieën, regels aanmaken, zoekmappen aanmaken, …
  • Specifieke opties bij een mail gebruiken: stemknoppen, bezorgingsopties, urgentie instellen, …
  • E-mail versturen naar een groep contactpersonen: groepen aanmaken en aanpassen, e-mail naar een groep contactpersonen versturen, …

Werkvorm

Deze opleiding is sterk praktijkgericht. Theorie wordt direct in de praktijk ingeoefend op laptop/PC. In de opleiding wordt gewerkt met Office 365. Er is ruim voldoende tijd voor vraagstelling en inbreng van eigen casussen.

Trainer

Joke Vandenberghe is van opleiding bachelor en regentes informatica. Ze gaf meerdere jaren les in het middelbaar. Enkele jaren geleden maakte ze echter een carrièreswitch. Ondertussen heeft ze haar eigen organisatie waarbij ze bedrijven begeleidt om hun administratie vlotter te laten verlopen. Daarbij focust ze zich voornamelijk op IT-software, gezien dit haar grootste troef is. Hiernaast heeft ze allerlei opleidingen in de IT-sector zowel aan particulieren als bedrijven.


Prijs

125,00€
€ 125/pp/abonnee Vonk, € 140/pp/niet-abonnee Vonk, inclusief BTW
Online

Plaats

Online
online
Sold out!