Origineler uit de hoek komen met Instagram in samenwerking met Caritas West-Vlaanderen

Doelgroep

Deze opleiding is voor iedereen die al enige kennis verworven heeft in het gebruik met Instagram voor de stad of gemeente en Instagram nog meer strategisch, creatief en planmatig wenst te gebruiken.  De deelnemer weet reeds hoe hij/zij goede tijdlijnfoto’s/stories maakt en wat een hashtag precies is, maar heeft weinig of geen communicatiestrategie op Instagram.

Doelstelling

Na het volgen van deze opleiding kan de cursist Instagram voor meer doelen inzetten dan ervoor. De cursist is in staat om creatieve formats te bedenken en enkele uitbreidingsapps op te sommen. Bovendien kan de cursist kritisch nadenken over Instagram op een strategisch niveau. Hij/zij kan een degelijke contentplanning opmaken voor de komende weken.

Programma

Dag 1: De mogelijkheden van Instagram

  • Uitbreidingsapps om creatievere posts te publiceren
  • Strategie finetunen: hoe vertaal je jouw tijdlijnfoto’s en -inhoud naar de visie en waarden van je gemeente?
  • Opstellen van een contentplanning voor de komende weken

Dag 2: Voorstelling van jouw eigen strategie

  • Voorstelling van jouw eigen, vernieuwde Instagram-strategie op maat van jouw eigen gemeente
  • Bespreking feedback op je posts van de lesgever en de andere deelnemers

Werkvorm

Deze opleiding werkt sterk interactief door middel van een demo en het uitwerken van bepaalde cases. Er wordt verwacht dat de deelnemers met hun eigen smartphone apps uittesten en een contentplanning opstellen, ook buiten de lesuren. Er wordt voldoende ruimte voorzien voor vraagstelling en feedback van de docent.

Trainer

Brecht Vanderstraeten (I Like Media) is een freelancer die regelmatig trainingen en lezingen over online communicatie in de breedste zin van het woord geeft. Daarnaast staat hij in voor digitale strategie, uitvoering en content management bij diverse klanten en projecten.


Prijs

200,00€
Vonk

Plaats

Vonk
Koning Leopold III-Laan 41 - Filiaal 3 - Sint-Andries-Brugge

Data en tijd

Deze opleiding gaat door op volgende data:

09u30 - 16u30
maandag 4 oktober 2021
Wij voorzien een lunch
09u30 - 12u30
maandag 18 oktober 2021

Inschrijven

Schrijf je meerdere personen in, pas dan het aantal aan
Beschikbaar aantal Tickets: 15
Inschrijven is niet (meer) mogelijk voor deze sessie, probeer een andere sessie of klik op de knop interesselijst en laat daar jouw gegevens achter. Wij verwittigen jou zodra de opleiding opnieuw georganiseerd wordt.