Ontdek je eigen communicatiestijl en hoe je die afstemt op anderen. (Insights ®)

Doelgroep

Deze opleiding is ontwikkeld voor alle medewerkers en leidinggevenden die een zicht willen krijgen op hun manier van communiceren, de sterke punten hiervan, en de aandachtspunten, alsook voor mensen die willen leren hoe zich (nog) beter te verbinden met anderen: klanten, collega’s, leidinggevende, medewerkers …

Doelstelling

 • Deelnemers inzicht geven in hoe zij communiceren, wat daarbij hun sterke punten zijn, welke hun blinde vlekken zijn, en waar de ontwikkelpunten liggen.
 • De deelnemers herkennen de kenmerken van de verschillende kleuren en bouwen van hieruit begrip op voor de manier van werken van de ander, die kan verschillend zijn van de hunne.
 • Via inzicht in de kleuren kunnen de deelnemers zich beter afstemmen op de ander en op die manier (nog) efficiënter communiceren, ze weten hoe feedback te geven aan de verschillende kleuren.
 • Inzicht verwerven in hoe de dynamiek tussen de verschillende kleuren kan spelen en waarop te letten bij samenwerking.

Programma

Wat mag u verwachten tijdens de training?
Een inzicht in uw functioneren, “een handleiding” bij uzelf, die u toelaat om u effectief te verbinden met anderen, te weten wat voor u een motiverende werkomgeving is, en hoe u graag samenwerkt.

Een gedetailleerd persoonlijkheidsprofiel, een handleiding met uitleg bij de verschillende Jungiaanse voorkeuren die aan de basis liggen van de kleurendynamiek.

Voor de training: U vult een online vragenlijst in die zal resulteren in een uitgebreid persoonlijkheidsprofiel met nuttige tips over uw sterke punten en ontwikkelpunten.

Tijdens de training:

 • Via verschillende oefeningen verkennen we de kenmerken van de 4 kleuren en krijgt u een inzicht in welke kwaliteiten spelen.
  U bouwt gaandeweg uw eigen toren met de 4 kleuren op.
 • Eenmaal u zelf hebt ingeschat wat uw voorkeuren zijn, krijgt u uw profiel overhandigd, en checken we of uw inschatting overeenstemt met de voorkeuren aangegeven via de vragenlijst.
 • U krijgt de tijd om uw profiel in te kijken en vragen te stellen.
 • We leggen de link met de communicatie op de werkvloer via oefeningen dei u toelaten de kleuren te herkennen en u er op af te stemmen.
 • We leren het onderscheid tussen feedback geven en kritiek geven, en hoe de verschillende kleuren hiermee omgaan.

Voorkennis

Geen

Voor de training vult u wel een online vragenlijst in die zal resulteren in een uitgebreid persoonlijkheidsprofiel met nuttige tips over uw sterke punten en ontwikkelpunten.

Werkvorm

Heel interactief met een variatie aan werkvormen: groepsgesprek, theoretische uiteenzetting, Insights kaartenspel, oefeningen, …

Trainer

Martine Brackx (MB Training en communicatie) is gelicenseerd om te werken met het Insights Discovery® systeem. Daarenboven is ze een ervaren coach die de tool professioneel weet te hanteren.


Online

Plaats

Online
online

Momenteel is deze opleiding nog niet ingepland. Vul jouw gegevens in op de interesselijst, wij contacteren jou zodra de opleiding ingepland staat.