Ontdek je eigen communicatie stijl en hoe je die afstemt op anderen. (Insights ®)

Ontdek je eigen communicatie stijl en hoe je die afstemt op anderen. (Insights ®)

Plaats mij op de interesselijst
Bezorg mij een offerte voor een in-huis opleiding

Doelgroep

Alle medewerkers die een zicht willen krijgen op hun manier van communiceren, de sterke punten hiervan, en de aandachtspunten. Medewerker die willen leren hoe zich (nog) beter te verbinden met anderen: klanten, collega’s, leidinggevende, …

Doelstelling

 • Deelnemers inzicht geven in hoe zij communiceren, wat daarbij hun sterke punten zijn, welke hun blinde vlekken zijn, en waar de ontwikkelpunten liggen.
 • De deelnemers herkennen de kenmerken van de verschillende kleuren en bouwen van hieruit begrip op voor de manier van werken van de ander, die kan verschillend zijn van de hunne.
 • Via inzicht in de kleuren kunnen de deelnemers zich beter afstemmen op de ander en op die manier (nog) efficiënter communiceren, ze weten hoe feedback te geven aan de verschillende kleuren.
 • Inzicht verwerven in hoe de dynamiek tussen de verschillende kleuren kan spelen en waarop te letten bij samenwerking.

Programma

Wat mag je verwachten tijdens de training?
Een inzicht in jouw functioneren, “een handleiding” bij jezelf, die je toelaat om je effectief te verbinden met anderen.

Een gedetailleerd persoonlijkheidsprofiel, een handleiding met uitleg bij de verschillende Jungiaanse voorkeuren die aan de basis liggen van de kleurendynamiek.

Een ervaren trainer die vanuit de praktijk de nodige voorbeelden kan geven en de link kan leggen met wat je in jouw profiel vindt, en hoe dit te “vertalen” naar de praktijk.

Voor de training: Je vult een online vragenlijst in die zal resulteren in een uitgebreid persoonlijkheidsprofiel met nuttige tips over jouw sterke punten en ontwikkelpunten.

Tijdens de training:

 • Via verschillende oefeningen verkennen we de kenmerken van de 4 kleuren en krijg je een inzicht in welke kwaliteiten spelen.
  Je bouwt gaandeweg je eigen toren met de 4 kleuren op.
 • Eenmaal je zelf hebt ingeschat wat jouw voorkeuren zijn, krijg je jouw profiel overhandigd, en checken we of jouw inschatting overeenstemt met de voorkeuren aangegeven via de vragenlijst.
 • Je krijgt de tijd om jouw profiel in te kijken en vragen te stellen.
 • We leggen de link met de communicatie op de werkvloer via oefeningen die je toelaten de kleuren te herkennen en je er op af te stemmen.
 • We leren het onderscheid tussen feedback geven en kritiek geven, en hoe de verschillende kleuren hiermee omgaan.

Voorkennis

Geen

Voor de training vul je wel een online vragenlijst in die zal resulteren in een uitgebreid persoonlijkheidsprofiel met nuttige tips over jouw sterke punten en ontwikkelpunten.

Werkvorm

Heel interactief met een variatie aan werkvormen: groepsgesprek, theoretische uiteenzetting, Insights kaartenspel, oefeningen, …

Docent/trainer

Martine Brackx (MB Training en communicatie)

Martine is gelicenseerd om te werken met het Insights Discovery® systeem. Daarenboven is ze een ervaren coach die de tool professioneel weet te hanteren.

locatie  

Telefoon locatie 050 40 34 50

Locatie website:

Adres
Koning Leopold III-Laan 41, Brugge, 8200, Belgium

Beschrijving:

Wij raden jou aan te parkeren op parking P01, verder in de straat (Koning Leopold III-Laan, inrit ter hoogte van POM West-Vlaanderen, huisnummer 66. Volg de borden parking P03/P01).

 • Ontdek je communicatie stijl en hoe je af te stemmen op anderen.
  18 februari 2020 - 19 februari 2020
  09:00