Leren werken met OneNote – Een digitaal notitieblok voor het vastleggen, opslaan en delen van informatie – 19 november 2020

Details Prijs Aantal:
InschrijvenToon details + €0,00 (EUR)  

Plaats mij op de interesselijst
Bezorg mij een offerte voor een in-huis opleiding

Leren werken met OneNote – Een digitaal notitieblok voor het vastleggen, opslaan en delen van informatie

OneNote 2016 maakt deel uit van Office 2016. Met OneNote kun je notities vanuit je computer, notebook, tablet,… samenbrengen naar één locatie. Naast getypte documenten kun je ook audio-opnames, foto’s,.. bewaren in OneNote. Je kunt OneNote ook delen met collega’s. OneNote is dus heel geschikt om alles wat je niet mag vergeten en/of moet doorgeven op één plaats op een overzichtelijke manier op te slaan en tegelijkertijd beschikbaar te zijn voor iedereen die het mee moet kunnen opvolgen, en dit volgens hen toegekende rechten.

Data en tijdstip

donderdag 19 november 2020 van 9u30 tot 16u15

Prijs

Abonneeprijs: €100 (lunch inbegrepen), inclusief BTW

Niet-abonneeprijs: € 120 (lunch inbegrepen), inclusief BTW

Doelgroep

Deze opleiding is ontwikkeld voor alle medewerkers van lokale besturen die vanuit verschillende situaties geheugensteuntjes willen opslaan, om ze nadien te kunnen structureren of doorgeven. Zeker interessant voor iedereen die vaak informatie binnenkrijgt die niet onmiddellijk kan verwerkt worden, maar die toch centraal moet opgeslagen worden om er achteraf op terug te komen. Een basiskennis Windows, Word en Outlook is vereist voor het volgen van deze opleiding.

Voorkennis

Basiskennis Windows, Word en Outlook

Doelstelling

De cursist kan vlot gegevens inbrengen, opvolgen en bijsturen in OneNote en rechten toekennen aan medegebruikers.

Programma

Doorheen de dag komen volgende thema’s aan bod:

 • Notities delen
 • Notities zoeken
 • Notities afdrukken
 • OneNote werkruimte
 • Samenwerken met Outlook
 • Notities overzichtelijk ordenen
 • Notities maken, aanpassen en beheren
 • Werken met verschillende secties en pagina’s
 • Toekennen van rechten aan opgeslagen gegevens
 • OneNote-instellingen aanpassen, opslaan en beheren
 • Invoegen van afbeeldingen, documenten, schermopname, audio en video

Werkvorm

Deze opleiding is sterk interactief opgesteld. De cursist zet de aangereikte theorie onmiddellijk om in de praktijk via toepassingen op de computer.

Het is aan te raden om te werken met OneNote voor Windows 10 omdat dit de standaard OneNote-app is voor Office 365 en 2019. In de les werken we hier ook mee.

Iedereen die Office heeft op zijn werkplek, kan dit programma gebruiken. Je bent dus welkom in de les, onafhankelijk van met welke versie Office je op jouw werkplaats werkt (Office 2013, 2016, 2019 of 365). In de les werken we met Office 2016.

Docent

Joke Vandenberghe is van opleiding bachelor en regentes informatica. Ze gaf meerdere jaren les in het middelbaar. Enkele jaren geleden maakte ze echter een carrièreswitch. Ondertussen heeft ze haar eigen organisatie waarbij ze bedrijven begeleidt om hun administratie vlotter te laten verlopen. Daarbij focust ze zich voornamelijk op IT-software, gezien dit haar grootste troef is. Hiernaast heeft ze allerlei opleidingen in de IT-sector zowel aan particulieren als bedrijven.

 

locatie  

Adres
Koning Leopold III-laan 31, Sint-Andries-Brugge, Belgium

Beschrijving:

Wij raden jou aan te parkeren op parking P03, verder in de straat (ter hoogte van POM West-Vlaanderen)

Er is onthaal met koffie voorzien tot 10 minuten voor aanvang van de opleiding in het hoofdgebouw van Vonk, Filiaal III, Koning Leopold III-laan 41. Indien je minder dan 10 minuten voor aanvang van de opleiding toekomt, dan vragen wij jou je rechtstreeks te begeven naar het huisnummer 31 en daar aan te bellen.

 • Leren werken met OneNote 2019 - Een digitaal notitieblok voor het vastleggen, opslaan en delen van informatie
  19 november 2020
  09:30 - 16:00