Leertraject opmaak calamiteitenplan voor archieven van lokale besturen

Doelgroep

Dit traject is opgesteld voor alle archivarissen en archiefmedewerkers van lokale openbare archiefdiensten die vlot een calamiteitenplan willen leren opmaken.

Doelstelling

We streven naar een (aanzet tot) een calamiteitenplan dat beschikbaar is voor de eigen organisatie.

Programma

Dag 1: Risicoanalyse

Dag 2: Formulieren opstellen en kleine maatregelen nemen

Dag 3: Collectiehulpverlening

Dag 4: Table top-oefeningen om het plan te testen

Dag 5: Terugkomdag

  • Vraagstelling en screening van de plannen

Werkvorm

Deze opleiding is sterk interactief opgesteld, met voldoende ruimte voor vraagstelling naast de aangereikte theoretische kaders. Deze opleiding betreft een intensief traject waarbij van de deelnemers wordt verwacht dat ze tussen de verschillende opleidingsdagen ook de gevraagde opdrachten voorbereiden.

Trainers

Wouter Lammens is Adviseur Behoud en Beheer bij FARO, het Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed.

Anne-Cathérine Olbrechts is Adviseur Behoud en Beheer bij FARO, het Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed. Ze behaalde in 1994 haar licentiaat Kunstwetenschappen aan de KU Leuven en werkte o.a. als Monumentenwachter Interieur, met als specialiteit het opmaken van conditierapporten en aanbevelingen in verband met preventieve conservering van historische interieurs. Ook werkte ze o.a. als beleidsmedewerker aan de provincie Oost-Vlaanderen voor het behoud en beheer van archeologische collecties en cultuur erfgoed.


Momenteel is deze opleiding nog niet ingepland. Vul jouw gegevens in op de interesselijst, wij contacteren jou zodra de opleiding ingepland staat.