Helder communiceren: Hoe breng ik mijn boodschap krachtiger over? – start 24 november 2020

Details Prijs Aantal:
InschrijvenToon details + €0,00 (EUR)  

Plaats mij op de interesselijst
Bezorg mij een offerte voor een in-huis opleiding

Helder communiceren: Hoe breng ik mijn boodschap krachtiger over?

Helder communiceren is een kunst. Het helder en duidelijk verwoorden van jouw boodschap verhoogt de kans op succes! In deze opleiding staan we stil bij hoe communicatie nu precies werkt en hoe jij met behulp van enkele technieken en handvaten jouw communicatie kan versterken.

Data en tijdstip

 • dinsdag 24 november 2020
 • dinsdag 1 december 2020

telkens van 9u00 tot 16u00

Prijs

Abonneeprijs: € 260 (lunch inbegrepen), vrijgesteld van BTW

Niet-abonneeprijs: € 312 (lunch inbegrepen), vrijgesteld van BTW

Doelgroep

Iedereen die zijn/haar communicatieve vaardigheden wil versterken om duidelijk, efficiënt en verbindend in dialoog te gaan.

Doelstelling

De deelnemer kan de verschillende communicatiestijlen benoemen. De deelnemer kan enkele handvaten aanreiken om constructief en op een verbindende manier feedback geven. De deelnemer ervaart het effect van deze verschillende stijlen, namelijk de samenwerking en het overleg met anderen wordt effectiever.

Programma

Dag 1: basisvaardigheden aanscherpen in de dagdagelijkse communicatie – dinsdag 24 november 2020 / dinsdag 8 oktober 2019 – Hanne Gevaert

 • Hoe werkt communicatie nu precies? Waarom denken we dat we helder en duidelijk zijn, terwijl blijkt dat de ander ons soms toch niet begrijpt?
 • Verbale en non-verbale communicatie: do’s en don’ts
 • Praktische oefeningen en bijkomende tips

Dag 2: gesprekstechnieken bij samenwerking en overleg, als het iets uitdagender wordt – dinsdag 1 december 2020 / maandag 14 oktober 2019 – Hanne Gevaert

 • Elk hun eigen communicatiestijl: wat is het effect van mijn stijl en hoe kan ik beter aansluiting maken met de ander?
 • Hoe geef ik op een constructieve en verbindende manier feedback?
 • Hoe ga ik om met kritiek?
 • Valkuilen bij communicatie en hoe hiermee omgaan.

Deelnemers kunnen tussen de sessie door bepaalde gesprekstechnieken uitproberen en via mail feedback vragen aan de trainer.

Werkvorm

Twee weken voor de start van de opleiding ontvangt elke deelnemer een vragenlijst (communicatie-barometer) waardoor hij/zij zicht krijgt op zijn/haar eigen sterktes en groeimogelijkheden. Vanuit deze vragenlijst formuleert de deelnemer concrete leervragen en stuurt deze door naar de trainer, ten laatste 3 dagen voor de start van de opleiding.

De oefeningen tijdens de opleiding bestaan uit individuele reflectie-, groeps-, doe- en denkoefeningen, brainstormrondes, casebespreking, presentatie-oefening, vertelcafé, vraag maar raak, enz. De inhoud van de oefeningen sluit aan bij de specifieke leervragen van de deelnemers.

Tussen de twee sessies door kunnen de deelnemers bepaalde gesprekstechnieken uitproberen en via e-mail feedback vragen aan de trainer.

Docent/trainer

Melissa Demuynck werkt als consultant bij Vonk. Zij vulde haar basisopleiding master in de psychologie verder aan met opleidingen in HR-gerelateerde thema’s en een postgraduaat inspirerend coachen. Als trainer bouwde ze reeds ervaring op in het geven van faalangst- en assertiviteitstraining, sollicitatietraining en studiebegeleiding.

locatie  

Telefoon locatie 050 40 34 50

Locatie website:

Adres
Koning Leopold III-Laan 41, Brugge, 8200, Belgium

Beschrijving:

Wij raden jou aan te parkeren op parking P01, verder in de straat (Koning Leopold III-Laan, inrit ter hoogte van POM West-Vlaanderen, huisnummer 66. Volg de borden parking P03/P01).

 • Helder communiceren
  24 november 2020
  09:00 - 16:00