Excel – PowerPivot

Doelgroep

Deze opleiding is ontwikkeld voor iedereen die reeds vertrouwd is met draaitabellen en verder gebruik wenst te maken van extra analyses binnen Excel. Om de les vlot te laten verlopen en het leerrendement zo hoog mogelijk te houden, moeten de cursisten over de nodige voorkennis beschikken om deze opleiding te volgen. Ofwel heeft de cursist de volgende opleidingen al gevolgd:

Bij de inschrijving voor deze opleiding krijgt de cursist een test toegestuurd die ze moeten invullen voor start van de opleiding. Deze test geeft een indicatie van het kennisniveau dat de cursist heeft van Excel. Zo kan de trainer beter inspelen op de groep. Indien nodig raden we aan om eventueel eerst een andere opleiding te volgen (zie hierboven). Zo zorgen we ervoor dat elke cursist de meest gepaste opleiding krijgt.

Voorkennis

Voor deze opleiding heb je een gevorderde kennis van Excel nodig. Je kan werken met draaitabellen en/of eventueel dashboards.

Opmerking:

Om de les vlot te laten verlopen en het leerrendement zo hoog mogelijk te houden, dienen de cursisten over de nodige voorkennis te beschikken. Daarom krijg je bij inschrijving een test toegestuurd die ingevuld dient te worden voor de start van de opleiding. Deze test geeft een indicatie van het kennisniveau van Excel dat je hebt. Zo kan de docent beter inspelen op de groep en indien nodig aanraden om eventueel eerst een andere opleiding te volgen.

Doelstelling

Na deze opleiding kan de cursist de basishandelingen om met PowerPivot te werken, toepassen: importeren van lijsten, maken van draaitabellen voor deze lijsten en gebruik maken van de zogenaamde DAX-functies om gegevens te analyseren.

Programma

Doorheen de opleiding zoomen we actief in op volgende onderwerpen:

  • Inleiding tot DAX-functies
  • Werken met datums in DAX
  • DAX-functies vs. Excel functies
  • PowerPivot draaitabel vs. Excel draaitabel
  • Relaties leggen tussen de verschillende tabellen
  • Importeren van gegevens uit verschillende bronnen
  • PowerPivot omgeving verkennen met toevoeging van berekende velden en kolommen

Werkvorm

Deze opleiding is sterk praktijkgericht. Theorie wordt direct in de praktijk ingeoefend op laptop/PC. In de opleiding wordt gewerkt met Office 365. De cursist krijgt een account via Vonk zodat er een teams omgeving kan worden gemaakt voor de opleiding. Er is ruim voldoende tijd voor vraagstelling en inbreng van eigen casussen.

Trainer

Claude Eeckhout is ICT-trainer en eigenaar van adviesbureau Quantium. Hij is gespecialiseerd in computeropleidingen, ontwerp van databanken in Access en programmatie VBA en VB.net.


Prijs

150,00€
€ 150/pp/abonnee Vonk, € 165/pp/niet-abonnee Vonk (lunch inbegrepen), BTW inclusief
Online

Plaats

Online
online

Inschrijven

Schrijf je meerdere personen in, pas dan het aantal aan.
Beschikbaar aantal Tickets: 0
Inschrijven is niet (meer) mogelijk voor deze sessie, probeer een andere sessie of klik op de knop interesselijst en laat daar jouw gegevens achter. Wij verwittigen jou zodra de opleiding opnieuw georganiseerd wordt.