Excel – PowerPivot – 5 mei 2020

Details Prijs Aantal:
InschrijvenToon details + €0,00 (EUR)  

Plaats mij op de interesselijst
Bezorg mij een offerte voor een in-huis opleiding

Excel – PowerPivot

Data en tijdstip

dinsdag 5 mei 2020 van 9u00 tot 16u00

Prijs

Abonneeprijs: € 110 (lunch inbegrepen), BTW inclusief

Niet-abonneeprijs: € 132 (lunch inbegrepen), BTW inclusief

Doelgroep

Deze opleiding is ontwikkeld voor iedereen die reeds vertrouwd is met draaitabellen en verder gebruik wenst te maken van extra analyses binnen Excel. Om de les vlot te laten verlopen en het leerrendement zo hoog mogelijk te houden, moeten de cursisten over de nodige voorkennis beschikken om deze opleiding te volgen.

Bij de inschrijving voor deze opleiding krijgt de cursist een test toegestuurd die ze moeten invullen voor start van de opleiding. Deze test geeft een indicatie van het kennisniveau dat de cursist heeft van Excel. Zo kan de docent beter inspelen op de groep. Indien nodig raden we aan om eventueel eerst een andere opleiding te volgen (zie hierboven). Zo zorgen we ervoor dat elke cursist de meest gepaste opleiding krijgt.

Doelstelling

Na deze opleiding kan de cursist de basishandelingen om met PowerPivot te werken, toepassen: importeren van lijsten, maken van draaitabellen voor deze lijsten en gebruik maken van de zogenaamde DAX-functies om gegevens te analyseren.

Programma

Doorheen de opleiding zoomen we actief in op volgende onderwerpen:

 • Inleiding tot DAX-functies
 • Werken met datums in DAX
 • DAX-functies vs. Excel functies
 • PowerPivot draaitabel vs. Excel draaitabel
 • Relaties leggen tussen de verschillende tabellen
 • Importeren van gegevens uit verschillende bronnen
 • PowerPivot omgeving verkennen met toevoeging van berekende velden en kolommen

Werkvorm

Deze opleiding wordt sterk praktijkgericht opgevat. Theorie wordt direct in de praktijk ingeoefend op laptop/PC. Er is voldoende ruimte voor vraagstelling en inbreng van eigen casussen. In de opleiding wordt gewerkt met Excel 2016. Werk je op jouw werkplek met Excel 2013, 2019 of 365? Dan ben je ook welkom! Want in de les wordt er versie-onafhankelijk gewerkt.

Docent

Claude Eeckhout is ICT docent en eigenaar van adviesbureau Quantium. Hij is gespecialiseerd in computeropleidingen, ontwerp van databanken in Access en programmatie VBA en VB.net.

locatie  

Adres
Koning Leopold III-laan 31, Sint-Andries-Brugge, Belgium

Beschrijving:

Wij raden jou aan te parkeren op parking P03, verder in de straat (ter hoogte van POM West-Vlaanderen)

Er is onthaal met koffie voorzien tot 10 minuten voor aanvang van de opleiding in het hoofdgebouw van Vonk, Filiaal III, Koning Leopold III-laan 41. Indien je minder dan 10 minuten voor aanvang van de opleiding toekomt, dan vragen wij jou je rechtstreeks te begeven naar het huisnummer 31 en daar aan te bellen.

 • Excel - PowerPivot
  5 mei 2020
  09:00 - 16:00