Excel – Gevorderd gebruik

Doelgroep

Deze opleiding is opgesteld voor alle medewerkers van lokale besturen die vaak werken met Excel en die op een efficiënte manier op een gevorderd niveau willen werken met Excel. Om de les vlot te laten verlopen en het leerrendement zo hoog mogelijk te houden, moeten de cursisten over de nodige voorkennis beschikken om deze opleiding te volgen. Ofwel heeft de cursist al enige ervaring met het gebruik van Excel, ofwel heeft de cursist de volgende opleidingen al gevolgd:

… OF hebben deze kennis verworven door ervaring.

Bij de inschrijving voor deze opleiding krijgt de cursist een test toegestuurd die ze moeten invullen voor start van de opleiding. Deze test geeft een indicatie van het kennisniveau dat de cursist heeft van Excel. Zo kan de trainer beter inspelen op de groep. Indien nodig raden we aan om eventueel eerst een andere opleiding te volgen (zie hierboven). Zo zorgen we ervoor dat elke cursist de meest gepaste opleiding krijgt.

Doelstelling

Deze workshop is gericht op het verruimen van de kennis en vaardigheden in het gebruik van Excel.

  • Kennis: weten hoe er gewerkt kan worden met meerdere werkmappen en -bladen, weten welke hulpmiddelen er bestaan voor gegevensinvoer en geavanceerde formules en ingebouwde functies kunnen benoemen.
  • Vaardigheden: met meerdere werkmappen en -bladen kunnen werken, hulpmiddelen voor gegevensinvoer kunnen gebruiken en moeilijkere formules en functies kunnen toepassen.

Programma

Tijdens de opleiding zoomen we actief in op volgende onderwerpen:

  • Werken met meerdere werkbladen en werkmappen: selecteren, kopiëren en verplaatsen, verwijzen naar formules en werkmappen koppelen, opslaan, openen en verbreken.
  • Hulpmiddelen bij gegevensinvoer – validatieregels en voorwaardelijke opmaak: validatieregels opstellen, ongeldige gegevens omcirkelen en wissen, validatieregels zoeken, wijzigen en verwijderen, markeringsregels voor cellen, gegevensbalken, kleurenschalen, pictogramseries en eigen opmaakregels maken en beheren.
  • Belangrijke functies: als, en/of, verticaal en horizontaal zoeken, isnb, verschuiving, som.als, aantal, aantal.als en gemiddelde.als

Werkvorm

Deze opleiding wordt sterk praktijkgericht opgevat. Theorie wordt direct in de praktijk ingeoefend op laptop/PC. Er is voldoende ruimte voor vraagstelling en inbreng van eigen casussen.

Trainer

Claude Eeckhout is ICT trainer en eigenaar van adviesbureau Quantium. Hij is gespecialiseerd in computeropleidingen, ontwerp van databanken in Access en programmatie VBA en VB.net.


Prijs

150,00€
€ 150 voor abonnees, € 180 voor niet-abonnees (inclusief niveautest) - inclusief BTW
Vonk - PC-klas

Plaats

Vonk - PC-klas
Koning Leopold III-laan 31, Sint-Andries-Brugge, Belgium

Data en tijd

Deze opleiding gaat door op

09:00 - 16:00
donderdag 24 maart 2022

Inschrijven

Schrijf je meerdere personen in, pas dan het aantal aan.
Beschikbaar aantal Tickets: 14
Inschrijven is niet (meer) mogelijk voor deze sessie, probeer een andere sessie of klik op de knop interesselijst en laat daar jouw gegevens achter. Wij verwittigen jou zodra de opleiding opnieuw georganiseerd wordt.