Creativiteit en probleemoplossend denken

Doelgroep

Iedereen die kennis wil maken met een ruimere manier van denken en graag de creativiteit in zichzelf wil prikkelen om alternatieve oplossingen voor problemen te vinden.

Doelstelling

De focus van deze online workshop ligt op “beleving”. Je ervaart wat het effect kan zijn van breder denken op jezelf en je omgeving. Met behulp van verschillende, praktische oefeningen proberen we samen het creatieve luik in jezelf (verder) te prikkelen.

Programma

  • We starten actief met het prikkelen van de creativiteit. Wat is creativiteit eigenlijk? Wat is een goed idee? We leggen de link naar de hersenen. Heb ik “creativiteit” wel in mij?
  • Hoe stimuleren we nu onze creativiteit? Welke bril zet ik op als ik een probleem tegenkom? Hoe kan ik mijn blik hier stimuleren en verruimen? Hoe vind ik nu een alternatieve oplossing?
  • We sluiten af met een concrete case om je creativiteit volledig de vrije loop te laten gaan: hoe zou jij dit op een out-of-the-box manier aanpakken?

Werkvorm

In deze workshop werken we sterk interactief en wisselen we onze ervaringen uit. We werken met verschillende praktische aanpakken, zoals doe-oefeningen, reflecties, educatieve spellen, cases,… Er wordt een actieve inbreng van de cursist verwacht.

Trainer

Melissa Demuynck werkt als consultant bij Vonk. Ze vulde haar basisopleiding master in de psychologie verder aan met opleidingen in HR-gerelateerde thema’s en een postgraduaat inspirerend coachen. Als trainer bouwde ze reeds ervaring op in het geven van communicatietraining, faalangst- en assertiviteitstraining, sollicitatietraining, studiebegeleiding en workshops in helder communiceren, coachen en creatief denken.


Prijs

45,00€
Online

Plaats

Online
online

Data en tijd

De opleiding vindt plaats op:

14:00 - 16:00
27/05/2021

Inschrijven

Schrijf je meerdere personen in, pas dan het aantal aan.
Beschikbaar aantal Tickets: 5
Inschrijven is niet (meer) mogelijk voor deze sessie, probeer een andere sessie of klik op de knop interesselijst en laat daar jouw gegevens achter. Wij verwittigen jou zodra de opleiding opnieuw georganiseerd wordt.