Een vliegende start.

Inge blog


Hoera! Ik mag starten met de opleiding coaching, supervisie en teamcoaching. Dit is een postgraduaat van de Hogeschool Gent dat over twee jaar loopt.

Met 19 leerlingen zitten we in de klas. We willen allemaal onze coachingsvaardigheden bijschaven en toepassen in onze job. Waar de eerste kennismaking met de klasgenoten en het schoolse leven nog ietwat onwennig was, zijn we nu, na vier lesdagen al meer vertrouwd met elkaar en met de schoolse aanpak. Mochten de rimpeltjes en grijze haren er niet zijn bij de meesten, je zou nauwelijks nog opmerken dat we geen ‘gewone’ studenten zijn.

Achterovergeleund zitten en luisteren is er niet bij, we vliegen er meteen in! De klemtoon in deze opleiding ligt op oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Aan de hand van een theoretische achtergrond passen we verschillende gesprekstechnieken toe en bespreken we klassikaal wat onze bevindingen zijn.

Agnès Biltris is onze docente voor deze OLOD. (Jaja, we zijn mee met de huidige termen, OLOD is een ander woord voor ‘vak’.) Ze neemt ons mee naar oude en nieuwe denkers en gaat geduldig in discussie met haar toch wel kritisch publiek. We willen niet ongeveer mee zijn, we willen helemaal mee zijn.

In volgende blogs zal ik dieper ingaan op de theoretische achtergrond (systemisch coachen, oplossingsgericht coachen, intervisie, supervisie) en pas ik deze toe op de praktijk bij Vonk.

Graag tot dan!

Deze vind je wellicht ook leuk