Een geslaagde aanwerving organiseren… Hoe begin je eraan?

selectie-gesprek-postbakoefening-7

Je verwelkomt binnenkort een nieuwe medewerker in jouw team? Proficiat! Maar hoe zorg je ervoor dat dit ook de medewerker wordt die je werkelijk zoekt? Vonk helpt dagelijks klanten bij het selecteren van nieuwe medewerkers. Hieronder alvast een aantal concrete tips die garant staan voor een geslaagde aanwerving!

1. Maak een wenslijstje

Denk vooraf na over welke vaardigheden, kennis en kwaliteiten de nieuwe collega zou moeten beschikken. Blijf wel realistisch, want de kans dat je iemand vindt die aan dit volledige wenslijstje beantwoord, is vrij klein.

Stel daarom duidelijke prioriteiten: wat zijn minimale eisen en wat zijn leuke extra’s. Dit maakt dat je bij het beoordelen van de verschillende sollicitanten een goede houvast kan hanteren die zorgt voor de nodige objectiviteit.

2. Breng de sollicitatieprocedure in kaart

Wanneer de sollicitatie uit meerdere proeven bestaat, sta dan even stil bij welke vaardigheden en competenties op welk moment getoetst worden. Giet dit vervolgens in een visueel overzicht. Zo voorkom je dat bepaalde zaken uit je wenslijstje vergeten worden.

3. Ontmasker de ‘vlottepraatjesmaker’

Iedereen kent ongetwijfeld de klassiekers zoals: ben je flexibel en kan je goed in team werken? Sollicitanten krijgen hier alle ruimte om zichzelf zo goed mogelijk te verkopen. Maar is het wel interessant om dit standaard ingestudeerd verkooppraatje te horen?

Daag je sollicitanten uit door vooral vragen te stellen over concrete ervaringen en illustraties van hun successen. Binnen het vakjargon noemen we dit ‘gedragsgericht interviewen’. Dit is het beste wapen om de vlottepraatjesmaker te ontmaskeren.

Zin om met nog meer praktische tips aan de slag te gaan?

Dan is de opleiding ‘Succesvol selecteren van nieuwe medewerkers‘ zeker een aanrader.

Krijg je graag meer informatie? Op de volgende pagina kan je lezen hoe wij jouw organisatie kunnen ondersteunen bij een selectie.

Heb je nog verdere vragen? Lara staat je graag te woord.

Deze vind je wellicht ook leuk