Workshop assertiviteit: hoe krijg ik het gezegd?

Doelstelling

Na deze workshop

  • ken je het verschil tussen assertief, agressief en sub assertief gedrag,
  • weet je wat jou tegenhoudt om je assertief te gedragen,
  • ben je in staat om stil te staan bij je eigen standpunt voor je het communiceert: wat wil ik zeggen aan wie en wat wil ik bereiken?
  • weet je wat je nodig hebt om je standpunt te durven communiceren,
  • kan je je uitdrukken op een assertieve manier (praten zonder agressiviteit, je verwachtingen verduidelijken, feitelijk praten, de IK-boodschap hanteren)
  • ben je in staat om grenzen aan te geven of neen te zeggen wanneer je iets niet wil of het niet eens bent met de ander.n

Programma

Tijdens deze workshop staan we stil bij het begrip assertiviteit. Waarin verschilt dit van agressiviteit, manipulatie, subassertiviteit? We bekijken ook wat ons vaak tegenhoudt om assertief gedrag te vertonen.

We onderzoeken wat we nodig hebben om ons assertief te gedragen en oefenen deze vaardigheden in. We leren hoe we grenzen kunnen stellen zonder ons schuldig te voelen.

Werkvorm

We werken sterk interactief en gaan aan de slag met de vragen van de deelnemers. We vertrekken vanuit concrete situaties.

Trainer

Lieve Van Durme werkt als consultant bij Vonk. Zij vulde haar master in de psychologische en pedagogische wetenschappen o.a. aan met opleidingen in conflictbemiddeling, procesgericht begeleiden van groepen, systeeminterventies en gezinstherapie, coachen. Als trainer – gecertificeerd coach bouwde zij ruime ervaring op in het geven van opleidingen i.v.m. persoonlijke, communicatieve, teamgerichte en leidinggevende competenties. Lieve is sinds 2020 erkend als sociaalnbemiddelaar.nn

Programma - details

Workshop assertiviteit: hoe krijg ik het gezegd?

Datum: dinsdag 20 februari | Uur: 09:00 - 16:00 | Locatie: Vonk Brugge
DatumTijd
20-02-202409:00 - 16:00

Prijs

€200,- (abonnee, incl. btw, niet-abonnees betalen 20% meer)

Beschikbare plaatsen

12

Klik om je aan de wachtlijst toe te voegen
Klik om onze nieuwsbrief te ontvangen
Klik voor een in-huis offerte
Klik indien je nog meer vragen hebt

Inschrijven


Stap 1 van 3

Vul de organisatie aan