Themagroep Invorderen voor lokale besturen

Omschrijving

De financiële dienst van een lokaal bestuur staat in voor het invorderen van heel wat verschillende bedragen zoals standgelden, bibliotheekbijdragen, boetes, gemeentebelastingen, concessies, … Daarnaast spelen er bijzondere regels voor vorderingen in de OCMW-context. Het hoeft dan ook geen betoog dat wie deze invorderingen moet beheren een uitstekend opvolgingssysteem moet hebben, maar eveneens een goede kennis van de juridische spelregels terzake, die verschillend zijn volgens het type vordering.

Enerzijds moet het bestuur ervoor zorgen dat alle verschuldigde gelden tijdig worden geïnd, maar anderzijds kunnen invorderen – of discussies hierover – gevoelige aangelegenheden zijn.

Omdat elk lokaal bestuur te maken heeft met (complexe) invorderingsdossiers start Vonk in 2023 met een Themagroep Invorderen voor lokale besturen onder de deskundige begeleiding van Wilfried Horemans, manager debiteurenbeheer van stad en OCMW Antwerpen.

Themagroepen zijn in essentie interactieve informatie- en opleidingsmomenten, waar wordt ingegaan op concrete vragen waar lokale besturen mee worstelen.

Doelgroep

Financieel directeurs, medewerkers financiële dienst, iedereen die in een lokaal bestuur in aanraking komt met invorderen van de aan het lokaal bestuur verschuldigde gelden.

Voorkennis

Het is aanbevolen dat je minstens over een basiskennis van het debiteurenbeheer beschikt .

Doelstelling

Je volgt de materie van debiteurenbeheer permanent op en zorgt – in overleg met collega's uit andere besturen en onder begeleiding van deskundigen – dat jouw invorderingsprocedures efficiënt en juridisch correct zijn. Je hebt de mogelijkheid om jouw vragen voor te leggen aan collega's en om in interactie te gaan rond bijvoorbeeld de aanpak van bepaalde problematieken.

Werkvorm

Interactieve informatie- en opleidingsmomenten, waar wordt ingegaan op concrete vragen waar lokale besturen mee worstelen, onder de begeleiding van specialisten debiteurenbeheer.

Begeleider

Wilfried Horemans, manager debiteurenbeheer van de stad en het OCMW van Antwerpen. Hij is een veelgevraagd spreker op studiedagen over debiteurenbeheer van lokale besturen en is co-auteur van het boek “Debiteurenbeheer van lokale besturen” (uitgegeven bij Vanden Broele) en van talrijke artikelen in deze materie.

Voorwaarden

De prijzen die getoond worden zijn deze voor abonnees. Niet-abonnees betalen 20% meer. Ontdek de voordelen van het Vonk-abonnement.

Prijzen incl. BTW.

Bekijk onze algemene voorwaarden.

Wens je een prijsvoorstel voor een in-huis-variant van deze opleiding? Mail ons!

Programma - details

Themagroep Invorderen voor lokale besturen (sessie1)

Datum: Donderdag 14 september 2023 | Uur: 9:00 - 12:00 | Locatie: PH Boeverbos - zaal 3

Themagroep Invorderen voor lokale besturen (sessie 2)

Datum: Donderdag 16 november 2023 | Uur: 13:30 - 16:30 | Locatie: Zaal 1 APB Vonk Brugge
DatumTijd
14-09-20239:00 - 12:00
16-11-202313:30 - 16:30

Prijs

€250,- (abonnee, incl. btw)

Beschikbare plaatsen

4

Klik om je aan de wachtlijst toe te voegen
Klik om onze nieuwsbrief te ontvangen
Klik voor een in-huis offerte
Klik indien je nog meer vragen hebt

Inschrijven