Recht op feedback – Werkvormen en methodieken om nog meer uit je gesprekken te halen

Heb je als leidinggevende al ruime ervaring met het voeren van feedbackgesprekken? In deze tweedaagse opleiding reiken we je een aantal instrumenten aan die je kan inzetten bij het voeren van feedbackgesprekken. We denken hierbij o.a. aan: appreciative inquiry, het Groei model, het talentenspel, het inspiratieraam en kernkwadranten. Daarnaast staan we stil bij het voeren van moeilijke gesprekken.
We zoomen in op een aantal vaardigheden, zoals hoe je omgaat met weerstand en emoties, en hoe feedback net waarderend en bijsturend kan worden.

Doelgroep

Voor alle leidinggevenden, zowel startende als meer ervaren leidinggevenden, die meer uit hun gesprekken met medewerkers willen halen. Er wordt verwacht dat leidinggevenden reeds ervaring hebben met het voeren van gesprekken.

Voorkennis

Er wordt verwacht dat leidinggevenden reeds ervaring hebben met het voeren van gesprekken. Het is een pluspunt – geen must – indien leidinggevenden reeds de basisopleiding Recht op feedback gevolgd hebben.

Doelstelling

Na deze opleiding ken je meerdere tools die jouw feedbackgesprekken motiverend maken. Je kan ook moeilijke gesprekken voeren.

Programma

We reiken je een aantal instrumenten aan die je kan inzetten bij het voeren van feedbackgesprekken. We denken hierbij o.a. aan:

  • Appreciative inquiry
  • Het GROW model
  • Het talentenspel
  • Het inspiratieraam
  • kernkwadranten

We zoomen daarnaast in op een aantal vaardigheden, zoals:

  • Hoe ga je om met weerstand?
  • Hoe ga je om met emoties?
  • Hoe kan feedback waarderend en bijsturend zijn)

Werkvorm

We werken sterk interactief aan de hand van concrete, praktijkgerichte vragen van de deelnemers en bieden voldoende ruimte voor intervisie. Daarnaast maken we ruim de tijd om de vaardigheden te trainen via een rollenspel en gevalstudies.

Trainer

Lieve Van Durme werkt als trainer/coach/bemiddelaar bij Vonk. Zij vulde haar basisopleiding licentiaat in de psychologische en pedagogische wetenschappen o.a. aan met opleidingen in conflictbemiddeling, procesgericht begeleiden van groepen, coaching, systeeminterventies en gezinstherapie. Als trainer – gecertificeerd coach bouwde zij ruime ervaring op in het geven van opleidingen i.v.m. persoonlijke, communicatieve, teamgerichte en leidinggevende competenties. Lieve is erkend sociaal bemiddelaar.

Voorwaarden

De prijzen die getoond worden zijn deze voor abonnees. Niet-abonnees betalen 20% meer. Ontdek de voordelen van het Vonk-abonnement.

Prijzen incl. BTW.

Bekijk onze algemene voorwaarden.

Wens je een prijsvoorstel voor een in-huis-variant van deze opleiding? Mail ons!

Programma - details

Sessie 1: Feedbackgesprekken

Datum: Dinsdag 05 september 2023 | Uur: 9:00 - 16:00 | Locatie: Zaal 3 APB Vonk Brugge

Sessie 2: Feedbackgesprekken

Datum: Dinsdag 12 september 2023 | Uur: 9:00 - 16:00 | Locatie: Zaal 3 APB Vonk Brugge
DatumTijd
05-09-20239:00 - 16:00
12-09-20239:00 - 16:00

Prijs

€400,- (abonnee, incl. btw)

Beschikbare plaatsen

11

Klik om je aan de wachtlijst toe te voegen
Klik om onze nieuwsbrief te ontvangen
Klik voor een in-huis offerte
Klik indien je nog meer vragen hebt

Inschrijven