Proces-verbaal voor toezichthouders milieu en stedenbouw

Proces-verbaal voor toezichthouders

Bij het opsporen van misdrijven hangt het succes van het onderzoek voor een groot deel af van de kwaliteit van de processen-verbaal. Het akteren van de klacht of aangifte, het neerschrijven van de onderzoekverrichtingen, het registreren van de bewijzen, het noteren van de vaststellingen, … stuk voor stuk belangrijk en essentieel om te komen tot een kwalitatieve akte die een meerwaarde kan bieden in het vervolgingsbeleid. Een proces-verbaal is nl hét visitekaartje van de opsteller en is onmisbaar tijdens het uitvoeren van opdrachten van gerechtelijke politie en het scheppen van duidelijkheid over de essentie.

De laatste jaren volgen omzendbrieven, arresten, wetgevingen elkaar in snel tempo op waardoor het moeilijk is om met alles rekening te houden en vervolgens te verwerken in een proces-verbaal.

Jan Maertens is al meer dan 10 jaar gastdocent aan de West-Vlaamse politieschool en werkt al meer dan 20 jaar bij de lokale politie, hij heeft bijgevolg heel wat expertise opgebouwd binnen het domein van proces-verbaal. Hij probeert je op een gestructureerde manier wegwijs te maken tijdens het proces van het opstellen en legt de nodige accenten bij belangrijke onderdelen op basis van de vigerende richtlijnen, wetgevingen en arresten. Tijdens de uiteenzetting gaat hij dieper in op o.m. de bevoegdheid, de bewijswaarde, de taal(wetgeving), de onderzoekverrichtingen, de vormvereisten en andere aandachtspunten.

Doelgroep

Toezichthouders milieu en stedenboouw

Doelstelling

Na het volgen van deze opleiding kan je op gestructureerde wijze een proces-verbaal opstellen dat rekening houdt met de vigerende richtlijnen, wetgeving en rechtspraak.

Programma

Komen in deze opleiding aan bod:

  • De bevoegdheid
  • De bewijswaarde
  • De taal(wetgeving)
  • De onderzoekverrichtingen
  • De vormvereisten

Werkvorm

Klassikale opleiding

Trainer

Jan Maertens is al meer dan 10 jaar gastdocent aan de West-Vlaamse politieschool en werkt al meer dan 20 jaar bij de lokale politie, hij heeft bijgevolg heel wat expertise opgebouwd binnen het domein van proces-verbaal. Hij probeert u op een gestructureerde manier wegwijs te maken tijdens het proces van het opstellen en legt de nodige accenten bij belangrijke onderdelen op basis van de vigerende richtlijnen, wetgevingen en arresten.

Locatie

POV Zedelgem

Programma - details

Proces-verbaal voor toezichthouders

Datum: vrijdag 3 mei | Uur: 08:20 - 16:20 | Locatie: POV
DatumTijd
03-05-202408:20 - 16:20

Prijs

€200,- (abonnee, incl. btw, niet-abonnees betalen 20% meer)

Beschikbare plaatsen

7

Klik om je aan de wachtlijst toe te voegen
Klik om onze nieuwsbrief te ontvangen
Klik voor een in-huis offerte
Klik indien je nog meer vragen hebt

Inschrijven


Stap 1 van 3

Vul de organisatie aan