Als je als overheid een overheidsopdracht toekent, dan sluit je een overeenkomst met een aannemer of leverancier. Dat wil zeggen dat beide partijen een “wilsovereenstemming” hebben bereikt over de inhoud en de prijs van de uit te voeren opdracht.
Vaak is deze wilsovereenstemming het gevolg van een voorafgaande onderhandeling tussen de aanbestedende overheid en de aannemer/leverancier.
Maar wanneer kan je precies onderhandelen? En waarover kan je dan onderhandelen? Wat kan je wel en niet afspreken?
Stel jij je deze vragen ook wel eens? Dan zit je goed met deze opleiding!
Doelgroep
Overheidsaankopers die als hoofdtaak bezig zijn met overheidsopdrachten. n
Voorkennis
Om het meeste te halen uit deze opleiding is een basiskennis van overheidsopdrachten onontbeerlijk.
Doelstelling
Je leert hoe je de onderhandelingsprocedures optimaal kan inzetten om je doelen – beantwoorden aan de behoeften van de interne klant/overheid – te bereiken.
Werkvorm
Interactieve opleiding, gegeven vanuit een ruime praktijkervaring, doorspekt met veel “uit het leven van een aankoper gegrepen” voorbeelden. Deelnemers mogen eigen cases meebrengen om te bespreken.
Trainer
Sabine De Smit is hoofdaankoper bij de provincie Oost-Vlaanderen en heeft meer dan 20 jaar ervaring met overheidsopdrachten. Zij draagt haar kennis over in de vorm van interactieve en praktijkgerichte workshops en is begeleider van de collegagroep overheidsopdrachten in de provincie Oost-Vlaanderen.
nn