Hot topics btw voor lokale besturen en non-profit

Omschrijving

Btw is een materie die constant in beweging is. Als medewerker van een lokaal bestuur is het dan ook belangrijk dat je permanent een vinger aan de pols houdt. Graag helpen wij lokale besturen om deze materie constant op te volgen dankzij btw-specialist Peter Raes, die een jarenlange ervaring heeft met btw voor lokale besturen en de non-profitsector.

In deze Hot topics-sessie geeft Peter Raes (VAT-house) je een update van de belangrijkste wijzigingen in de materie zodat je weer helemaal mee bent.

Omdat kennis delen belangrijk is maken we er een punt van dat een bestuur niet inschrijft per deelnemer, maar als bestuur. Hoe meer medewerkers de kennis uit eerste hand kunnen krijgen, hoe beter de kennis zal doordringen binnen het bestuur. En daar gaat het ons om!

Programma

Komen onder meer aan bod tijdens dit webinar:

  • Is een gemeente die de asbestverwijdering kosteloos organiseert ten behoeve van haar inwoners-vastgoedeigenaars die te kennen hebben gegeven dat ze dit wensen, hiervoor btw-plichtig?
  • Gemeente die de ontwikkeling van hernieuwbare energiebronnen op haar grondgebied organiseert ten behoeve van haar inwoners die vastgoedeigenaars zijn en die te kennen hebben gegeven dat zij met systemen voor hernieuwbare energiebronnen wensen te worden uitgerust
  • tijdelijk verlaagd btw-tarief voor de levering met plaatsing van fotovoltaïsche zonnepanelen, zonnecollectoren en zonneboilers en warmtepompen
  • De verlenging van het verlaagd tarief voor leveringen van elektriciteit in het kader van residentiële contracten, van aardgas en van warmte via warmtenetten
  • Huisvesting in het kader van het sociale beleid
  • Winstoogmerk AGB;
  • DBFM-contract: btw-gevolgen
  • Complexe dienst (PPS-project);
  • Optionele belastingheffing onroerende verhuur;
  • Gebouwen (koten) bestemd voor verhuur aan onderwijsinstelling

Werkvorm

Webinar.

Trainer

Peter Raes (VAT-house) is regelmatig spreker op externe en interne seminaries en opleidingen. Hij heeft specifieke ervaring met btw-vraagstukken overheidsklanten en adviseert verschillende gemeenten, steden en overheidsinstellingen. Hij schrijft ook regelmatig bijdragen over de btw-problematiek van overheidsinstellingen en is auteur van het boek BTW en overheid (uitgegeven bij Vanden Broele).

Voorwaarden

De prijzen die getoond worden zijn deze voor abonnees. Niet-abonnees betalen 20% meer. Ontdek de voordelen van het Vonk-abonnement.

Je schrijft voor deze opleiding in per bestuur. Dat wil zeggen dat wanneer je als bestuur inschrijft een onbeperkt aantal deelnemers van jouw bestuur deze opleiding mee kan volgen.

Prijzen incl. BTW.

Bekijk onze algemene voorwaarden.

Wens je een prijsvoorstel voor een in-huis-variant van deze opleiding? Mail ons!

Programma - details

Dagdeel 1

Datum: Dinsdag 27 juni 2023 | Uur: 10:30 - 12:00 | Locatie: Online
DatumTijd
27-06-202310:30 - 12:00

Prijs

€75,- (abonnee, incl. btw)

Beschikbare plaatsen

8

Klik om je aan de wachtlijst toe te voegen
Klik om onze nieuwsbrief te ontvangen
Klik voor een in-huis offerte
Klik indien je nog meer vragen hebt

Inschrijven