#Corona: 7 tips om het thuiswerken aangenaam te maken.

Boeken-1

Over handen wassen, een meter afstand houden en vooral thuisblijven als je je ziek voelt, hebben we de laatste dagen al veel gehoord.

Bij Vonk is de gezondheid van de medewerkers van uiterst groot belang.

We zetten daarom de komende weken sterk in op thuiswerk en blijven ook in onze vrije tijd zoveel mogelijk thuis.

In deze bizarre tijd is het echter niet altijd even gemakkelijk thuiswerken: je kinderen lopen rond, je projecten worden uitgesteld, je hebt plots meer tijd, …

Wat het Vonkteam doet om het thuiswerken zo aangenaam mogelijk te maken

 1. Onze interne meetings vinden nog steeds plaats, maar dan op een digitale wijze. Via de online vergaderingstool “Zoom” gaan we enthousiast verder met onze het opstellen van nieuw testmateriaal en opleidingen
  .
  Ben je op zoek naar manieren om online te vergaderen? Lees dan zeker dit artikel van VRTnws.
 2. We leren onszelf continu de nieuwe evoluties binnen ons vakdomein aan, en dat is vandaag ook niet anders.
  Omdat we – door de verstrengde maatregelen – geen opleidingen meer mogen volgen, zoeken we de laatste nieuwtjes in heel wat boeken. “Rusteloosheid” van Ignaas Devisch en “Inspirerend Coachen” van Jef Clement zijn hier enkele voorbeelden van.
 3. Om onze omgeving zo aangenaam mogelijk te maken, zorgen we voor de nodige sfeer. Een kaarsje, een achtergrondmuziekje en een lekker warm theetje zijn dagelijks aan de orde.
 4. Heb je ondertussen de kinderen rondlopen in huis? Zorg dan dat ze zich in stilte bezig houden, via een puzzel, film of boek, maar in de pauzes gaan we voor actie. Samen voetballen in de tuin of dansen op muziek, ja, die adrenaline stroomt door je lijf! (Meer weten over wisselwerken, lees dan onze blog.)
 5. Deze periode biedt het ideale moment om projecten die blijven liggen terug op te pikken en er eindelijk werk van te maken. De films over onze werking van selectie en consulting zijn reeds af. Nu is het aan de pijlers vorming en coaching om het script verder uit te werken. Wordt vervolgd!
 6. Als team hangen we aan elkaar en we steunen elkaar waar nodig. Collega’s nemen taken van andere collega’s over, zodat het werk voor iedereen gelijk is verdeeld.
  Zo staan we onze collega Ruth bij in allerlei taken rond marketing en website. We lichten nog maar een topje van de sluier op, maar ook hier mogen jullie heel wat nieuwtjes verwachten!
 7. Ondanks dat we minder vasthangen aan afspraken, zorgen we voor de nodige structuur in onze dagplanning. Op het normaal uur start onze wekker en ook op het normale uur werken we aan onze takenlijst. We nemen op vaste tijdstippen pauze.
  Dit alles zorgt ervoor dat we gefocust blijven en elkaar als collega’s snel weten te vinden, digitaal dan.

Heb je nog andere ideeën? We horen ze graag!

Hoe vul je die extra vrije tijd in?

Door het thuiswerken moet je je niet meer verplaatsen en krijg je elke dag meer vrije tijd. Ook in het weekend blijven we best binnen.

Wat doe je nu met al die vrije tijd? Wij geven jou 7 tips mee om jouw vrije tijd nuttig in te vullen!

Gezelschapsspelletje spelen
 1. Lees dat boek dat al eeuwen op je nachtkastje ligt, maar waar je altijd van zei “ik heb daar geen tijd voor”. Zo lezen wij van Vonk bijvoorbeeld “Ikigai” van Ken Mogi en “Rusteloosheid” van Ignaas Devisch.
 2. Vele sport- en vrije tijdsorganisaties gaan deze dagen zeer creatief om met hun aanbod. Zo zijn er heel wat verenigingen die online sporten aanbieden. Ons matje voor die online yogales ligt al klaar! Namasté.
 3. Bak een taart met alle toeters en bellen. De ingrediënten kan je in de winkel nog aan overvloed terugvinden (wat men niet meer kan zeggen van het WC-papier).
 4. Voor mensen met kinderen is het dé ideale moment om samen wat meer tijd door te brengen. Een old school gezelschapsspel is er nog altijd voor ‘jong en oud’. Onze aanraders: Dixit (voor de creatievelingen), Pandemic (al is het nu misschien wat ironisch) en Monopoly (want dat duurt gewoon lang ? ).
 5. Creatieve mensen kunnen wellicht hun ei kwijt in breien, haken, naaien, schilderen, … Aquarellen is de laatste tijd weer in. Misschien het ideale moment om een nieuwe hobby te starten?
 6. Heb je nog foto’s digitaal staan van jouw laatste vakantiereis? Maak er een fotoalbum van! Niets zo leuk als wegdromen naar de zon.
 7. Opgeruimd staat netjes! Marie Kondō heeft op YouTube alvast enkele tips en tricks voor je klaarliggen om je kleerkast en opbergruimte optimaal te benutten. En eerlijk waar, het werkt!
“Een heerlijke flan brésiliennetaart!”

Probeer dus – naast de hele Corona-heisa – er toch nog een leuke tijd van te maken. Apart, maar ook een beetje samen. Een goede gezondheid wensen we jullie allen toe!

Deze vind je wellicht ook leuk